O výhre rozhodol tímový výkon

  • Šport / Basketbal
  • 25. októbra 2017, 09:02
  • Autor:Tomáš Horký

Basketbalistky z kúpeľného mesta zvládli nesmierne dôležitý zápas vzhľadom k ďalšiemu vývoju v D-skupine Európskeho pohára FIBA. Ak chceli Piešťanky pomýšľať na postup, potrebovali zvíťaziť.

To sa im v nervydrásajúcom stretnutí v Diplomat aréne podarilo, keď vyhrali 77:73. „Nebol to z našej strany perfektný zápas. Rozhodujúce však bolo, že kľúčové okamihy dopadli lepšie pre nás. Keď sme potrebovali skórovať, tak sme dokázali tie body dať. Hrali sme dobre v obrane, čo bolo tiež rozhodujúce. Som hrdý na svoj tím. Ukázali sme tímovú robotu, nebolo to o jednej alebo hráčkach. Víťazstvo nás veľmi teší,“ uviedol po stretnutí tréner Čajok Martin Pospíšil.
Priznal, že víťazstvo sa nerodilo úplne ľahko. „Síce sme mali zápas v prvom polčase pod kontrolou, no vstup do druhého dejstva sme mali zlý. Presne sme sa dopustili chýb, na ktoré sme sa upozornili. Je však dôležité pre charakter družstva, že sme sa vzchopili a v krízových momentoch sme sa prezentovali ako tím a zvládli sme aj kľúčové veci v obrane,“ vyzdvihol kolektívny výkon tréner Čajok.
Veľkým plusom bolo, že piešťanský tím hral ozaj kolektívne a hráčky bojovali jedna za druhú. Práve to bolo základom víťazstva, ktoré je pre piešťanský klub historicky prvé na domácej palubovke, keďže doposiaľ sa v minulých sezónach darilo Čajkám vyhrávať len na ihriskách súperov.
„Vedeli sme, čo Toruň bude hrať, a boli sme na nich dobre pripravené. Hlavné bolo, že sme hrali tímovo. Bojovali sme, pomáhali sme si, a tak sme duel vyhrali. V druhom polčase sme síce začali zle, ale podarilo sa nám to otočiť. Dôležité bolo, že nám padali aj ťažké strely, čo nás povzbudilo a hlavne nás to držalo v zápase,“ uviedla Kateřina Zohnová.
Čajky budú chcieť na víťazstvo s Toruňom nadviazať aj budúcu stredu, keď v Diplomat aréne budú hostiť rumunský tím ACS Sepsi. Pre Piešťanky pôjde o ďalší dôležitý duel a rozhodne v ňom chcú uspieť.
„Určite nám môže víťazstvo nad To r u ňom veľmi pomôcť. Potrebovali sme vyhrať, aby sme mali šancu na postup zo skupiny, ktorá je veľmi ťažká. Teraz sa musíme sústrediť na každý zápas a určite bude dôležité rumunský tím zdolať,“ dodala K. Zohnová.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila