N. Dudášová: Snáď sme naším basketbalom pobavili aj fanúšikov

  • Šport / Basketbal
  • 1. novembra 2016, 08:15
  • Autor:th

Piešťanské Čajky pokorili hranicu sto nastrieľaných bodov už druhýkrát v sezóne. Po Nitre si ich formu odniesol Slovan Bratislava. Piešťanky tiahla najmä tridsaťdvabodová Američanka Monique Oliver, no k celkovému víťazstvu prispeli výbornou hrou všetky hráčky aktuálneho lídra extraligy.

Hviezdny výkon proti Slovanu podala americká pivotka M. Oliver, ktorá zaznamenala 32 bodov a pritom bola na palubovke len 20:31 minúty. „Zahrali sme veľmi dobre v útoku, z čoho pramenil aj počet nastrieľaných bodov. Takisto sme dobre bránili a dobrou tímovou prácou sme jednoznačne zvíťazili. Len tak budeme môcť uspieť aj v ďalších zápasoch. Mojich 32 bodov je super, ale dôležitejšie je víťazstvo,“ uviedla Američanka.

Piešťanské basketbalistky pokorili stobodovú hranicu druhýkrát v sezóne. Potom, čo hneď v prvom kole zdolali Nitru 103:44, teraz svoje skóre ešte navýšili a Slovan porazili dokonca 107:44. „Nie je rozhodujúce, že sme nastrieľali toľko bodov. Do každého zápasu ideme naplno, či je to Slovan, alebo Good Angels. Aj keď vážnosť toho stretnutia bola určite iná, tréner nás nabádal k tomu, aby sme žiadnu situáciu nepodcenili, pretože sa nám to potom môže v iných zápasoch vypomstiť. S víťazstvom je spokojnosť, ale vždy to môže byť lepšie,“ konštatovala Nikola Dudášová.

Čajky majú najbližšie v extraligovom kalendári za súperky tímy, proti ktorým sú jasnými favoritkami. Je pre piešťanské basketbalistky ťažšie sa namotivovať aj proti slabším extraligovým družstvám? „Teraz veľmi neriešime prípravu na konkrétny zápas. Makáme na každom tréningu a musíme byť koncentrované na každý duel. Nemáme na výber. Či je to taký súper, alebo onaký, ideme rad radom,“ pokračovala N. Dudášová.

S rastúcim skóre v zápase bolo vidieť aj radosť z hry piešťanských basketbalistiek. Tie predvádzali pekné kombinačné akcie i efektívne zakončenia, ktoré sa fanúšikom rozhodne museli páčiť. „Keď si na začiatku spravíme dostatočný náskok, potom si môžeme basketbal užívať a hrou sa baviť. Azda si to užili aj fanúšikovia, ktorí nás prišli podporiť,“ zakončila N. Dudášová.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 44, ktoré je v predaji od 31. októbra.

0 Shares

Najnovšie správy

Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav