Mladá Čajka Laura Horvátová priviedla Slovenky medzi elitu

  • Šport / Basketbal
  • 26. augusta 2015, 10:55
  • Autor:P. Sedláček

Basketbalové reprezentantky Slovenska do 18 rokov si v budúcej sezóne opäť zahrajú v elitnej A-divízii. Rozhodlo o tom ich prvenstvo v B-divízii, ktoré si vybojovali v Rumunsku. Po návrate z Bukurešti sme sa pozhovárali s kapitánkou družstva, hráčkou Čajok, Piešťankou Laurou Horvátovou.

► Gratulujeme k úspechu. Čakala si, že sa vám to podarí?
Spočiatku sme mali zo súperiek rešpekt, hlavne s vysokých Švédok. S pribúdajúcimi zápasmi a víťazstvami sme si čoraz viac verili. Boli sme výborný kolektív a nakoniec sme turnaj dotiahli do víťazného konca.

► Skupinu ste vyhrali bez straty bodu, no v nadstavbe ste prehrali o dva body s Lotyškami. Práve táto prehra vám „prihrala“ obávané Švédky…
S Lotyšskom sme nezachytili úvod zápasu a vysoko sme prehrali prvú štvrtinu. Postupne sme sa zlepšovali, no otočiť skóre sa nám už nepodarilo.

► Semifinálový zápas so Švédkami ste zvládli a vo finále vás opäť čakali Lotyšky. Práve v prvom stretnutí s nimi si sa vyfaulovala. Neobávala si sa, že znova prehráte?
Už pred finále bolo jasné, že postupujeme do elitnej kategórie, takže sme hrali uvoľnenejšie. Aj vďaka tomu sme súperkám oplatili prehru z nadstavbovej časti.

Mladá Čajka L. Horvátová.

► V Rumunsku si reprezentáciu viedla ako kapitánka. Po postupe si iste spokojná…
Samozrejme. Vytvorili sme dobrý kolektív, vzájomne sme sa dopĺňali a ani jedna lopta nebola pre nás stratená. Našou výhodou bolo, že súperky nevedeli, na koho sa majú sústrediť. V družstve sme stavili na tímovosť a vyplatilo sa to. Trénera Richarda Kucsu som poznala už z predošlých štartov na ME kadetiek vo Varne a na MS do 17 rokov v Čechách. Na spoluprácu s ním sa teším aj na klubovej úrovni, pretože teraz bude robiť asistenta trénera Piešťanských Čajok, za ktoré hrávam.

► Ako si spokojná so svojou hrou na šampionáte?
Zaznamenala som 57 bodov a pridala 24 asistencií. Hrala som stále v základe, takže sa nemôžem sťažovať. Nasledujúca sezóna však bude pre mňa náročná. Už aj preto, že na Gymnáziu Pierra de Coubertina ma čaká maturitný ročník.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 35, ktoré je v predaji od 25. augusta.

0 Shares

Najnovšie správy

Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila