Dobrý výsledok do odvety, želajú si Čajky pred dnešným zápasom v Pécsi

  • Šport / Basketbal
  • 5. októbra 2016, 12:07
  • Autor:th

V utorok podvečer pricestovala do maďarského Pécsu výprava Piešťanských Čajok, kde na ňu v dnes od 18.00 h čaká pod košmi miestneho klubu PEAC prvý zápas kvalifikácie o postup do skupinovej fázy Európskeho pohára FIBA basketbalistiek 2016/2017.

"Počítať môžeme so zdravou desiatkou hráčok plus rekonvalescentkou Luciou Krč-Turbovou, ktorá je napriek zdravotným problémom veľmi dôležitou súčasťou tímu. V utorok večer a dnes dopoludnia sme absolvovali v dejisku zápasu tréningy a večer nás už čaká dôležitý kvalifikačný súboj,“ skonštatoval tréner slovenského vicemajstra Martin Pospíšil.

Odvetný duel je na programe o týždeň v stredu 12. októbra v Piešťanoch (18.00). V prípade stavu 1:1 na zápasy rozhodne o postupujúcom skóre, čiže tesné víťazstvo či nevysoká prehra v prvom stretnutí zachovajú šance na postup obom družstvám. "Chceme si v Pécsi vybudovať dobrú pozíciu, aby sme potom v súčte 80 minút boli lepší, hoc aj len o ‚pol bodu‘, a postúpili," pridal Pospíšil.

V pécsskej Lauber Dezső Sports Hall bude podľa kouča rozhodujúca predovšetkým koncentrácia jeho zvereniek počas celého stretnutia. "Musíme si dať pozor na doskok a celkovo hru vo vnútornom priestore, ktorú má Pécs dostatočne silnú. Je podporená aj z krídelnej pozície v osobe kvalitnej Američanky Jessicy Kusterovej. Tiež bude dôležité spomaliť súperovu prechodovú fázu do útoku," doplnil Pospíšil.

Postupujúci z dvojice Pécs – Piešťany sa predstaví v základnej B-skupine EP FIBA v konkurencii ruského PBC MBA Moskva, tureckého Agu Spor Kayseri a iného maďarského zástupcu PINKK Pécsi 424. Čajky sa na dôležité meranie síl naladili vysokým víťazstvom nad Nitrou 103:44 v 1. kole domácej extraligy žien.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav