CEWL: Čajky zajtra nastúpia proti Flying Foxes Viedeň v špeciálnej sade dresov

  • Šport / Basketbal
  • 8. novembra 2016, 19:36
  • Autor:ts

Piešťanské basketbalistky začnú už zajtra na domácej palubovke svoje vystúpenie v stredoeurópskej súťaži Central Europe Women League, keď v Diplomat aréne privítajú rakúske šampiónky Flying Foxes SVS Post Viedeň. Čajky sú pred prvým duelom namotivované a chcú v ňom jednoznačne uspieť.

Prvým  súperom Piešťanských Čajok v CEWL sú rakúske majsterky Flying Foxes SVS Post Viedeň. Trojnásobné účastníčky Európskeho pohára a strieborný tím minulého ročníka CEWL sú rozhodne kvalitným družstvom. V rakúskej lige je Flying Foxes nepretržite majstrom od roku 2007. Vo svojom kádri má aj dve slovenské hráčky, Dominiku Rusniakovú a skúsenú Janu Lichnerovú. Okrem nich sú na súpiske aj dve Američanky Danaejah Grant a Andrea Riley draftované tímami z americkej WNBA.
 
„Zápasom s Flying Foxes vstupujeme do stredoeurópskej súťaže CEWL a je pre nás dôležité, aby bol pre nás vstup úspešný. Nečaká nás nič ľahké, Flying Foxes majú kvalitné družstvo. Minulý rok hrali vo finále tejto súťaže, preto nemôžeme nič podceniť. Hoci aktuálne nemáme kvôli zdravotným problémom v rotácii príliš možností, musíme sa koncentrovať na náš výkon a pevne verím, že nám to prinesie úspech,“
povedal pred stredajším zápasom tréner Čajok Martin Pospíšil.

Na zápasy CEWL sa tešia už aj samotné hráčky, ktoré sú namotivované víťazstvami v domácej súťaži a chcú to preniesť aj do medzinárodného fóra.  „Som rada, že je táto alternatíva, ale ako náhradu za EuroCup to neberieme, no je to niečo za čo môžeme byť vďačné. Viac zápasov, súperi z európskych líg a tým aj možnosť pre náš rast a takisto chceme dokazovať našu kvalitu aj mimo slovenských hraníc,“ skonštatovala kapitánka Čajok Sabína Oroszová.

Piešťanky prvýkrát v tejto sezóne nastúpia v špeciálnej, tretej sade dresov. „Chceli sme pre fanúšikov pripraviť malé prekvapenie. Na prvý zápas v CEWL oblečieme nové žlto-zlaté dresy, ktoré pôvodne boli pripravené na Európsky pohár, ale využijeme ich v tejto súťaži. Dúfame, že nám prinesú šťastie a ľudom sa budú páčiť,“ dodal na záver športový manažér Čajok Tomáš Horký.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav