Univerzitu obnovili za 12 miliónov eur

  • Spravodajstvo / Región
  • 25. februára 2015, 10:32
  • Autor:sita

Univerzita sv. Cyrila a Metoda (UCM) v Trnave má vybudovanú novú infraštruktúru za 12,7 milióna eur. V štyroch podporených projektoch z Agentúry ministerstva školstva pre štrukturálne fondy zrekonštruovala viac ako sto učební a zmodernizovala informačno-komunikačné technológie.

„Najviac nás potešilo vybudovanie multimediálneho laboratória na fakulte masmediálnej komunikácie a jazykového laboratória na filozofickej fakulte. Pokiaľ ide o samotné multimediálne pracovisko, je to najmä HD štúdio, ktoré je považované za jedno z najmodernejších na Slovensku. Naši absolventi potom nemajú problém v praxi pracovať aj v náročných podmienkach jednotlivých televízií,“ povedal rektor UCM v Trnave Jozef Matúš.
Dva projekty zamerané na informačno-komunikačné technológie spolu za 7,8 miliónov eur univerzita ukončila už pred dvoma rokmi, ďalšie dva, zamerané na prístavbu vzdelávacích priestorov a modernizáciu vybavenia za 4,9 milióna eur, ešte nie sú dokončené. Univerzita sv. Cyrila a Metoda pôsobí ako verejná vysoká škola od roku 1997. Jednotlivé fakulty pripravujú odborníkov vo viacerých študijných programoch vo všetkých stupňoch vysokoškolského vzdelávania. Podporené projekty z Európskeho fondu regionálneho rozvoja prostredníctvom operačného programu Výskum a vývoj ju zaradili medzi prvých desať slovenských univerzít, ktoré boli zrekonštruované z tohto programu. Univerzita pôvodne začínala v priestoroch, ktoré neboli určené na vzdelávanie. Najvýraznejším nedostatkom bola chýbajúca infraštruktúra v oblasti informačno-komunikačných technológií.

0 Shares

Najnovšie správy

Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav