Najšikovnejších Vrbovčanov odmenili táborom v Nemecku

  • Spravodajstvo
  • 19. júla 2017, 15:12
  • Autor:vd

Školáci z mesta pod šikmou vežou sa počas prvého prázdninového týždňa zobúdzali na pozdrav: „Guten morgen“. Strávili totiž štyri dni plné stanovačky, kúpania, kolotočov, rybačky, obdivovania exotických zvierat, fárania do podzemia medených baní a iných atrakcií v družobnom meste Allstedt.

Letný medzinárodný tábor absolvovali tí najšikovnejší. Na základe výborných výsledkov v učení, zapájania sa do programov a aktivít školy i dobrého správania ich nominovali základné školy aj gymnázium. „Keďže všetky náklady spojené s táborovým pobytom mali školáci zadarmo, išlo o motivačný prvok,“ uviedol Branko Remiáš z útvaru športu a kultúry Mestského úradu vo Vrbovom. Mesto teda zaštítilo projekt, ktorý poskytol školákom množstvo zážitkov. „Naše deti si užili stanovačku v priestoroch kúpaliska, loptové hry, Lipové slávnosti s kolotočmi zavŕšené ohňostrojom, vyskúšali si atrakcie v zábavnom parku Belantis, navštívili najväčšiu záhradu ruží v Európe a spoznali i podzemie medenej bane. Sfárali do hĺbky 283 metrov pod zemou. Spoznali tajomstvá hradu v Allstedte, skúsili si rybolov, ale i to, ako sa vyrábajú predmety z kameňa. Dozvedeli sa tiež zaujímavosti o chove exotických zvierat v teráriách,“ dodal B. Remiáš.

Pobyt v nemeckom mestečku bol doslova „prešpikovaný“ aktivitami, a tak sa každý večer prázdninujúce deti podelili o svoje zážitky pri veľkom táboráku. O tom, že vrbovskí školáci sú i jazykovo zdatní, sa ich kamaráti i personál z Nemecka presvedčili v každodennej konverzácii. Pre svojich súkmeňovcov vyrobili „didaktickú“ prázdninovú pomôcku  tabuľku s najpoužívanejšími slovíčkami v nemeckom a slovenskom jazyku.



Zažili aj pobyt v medenej bani 283 metrov pod zemou. © FB mesta Allstedt

0 Shares

Najnovšie správy

Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila