Na plesanici v Krakovanoch krepčila aj Miss Universe

  • Spravodajstvo
  • 6. februára 2018, 08:57
  • Autor:vd

Tohtoročná Fašiangová plesanica v Krakovanoch bola piata v poradí, ale jedna z najlepších. Pri cimbalovke, ľudovkách i rôznych hitoch storočia si zatrsali ľudia z rôznych končín regiónu aj Slovenska. Na parkete sa tiež zvŕtala Miss Universe 2007 Lucia Senášiová.

„Stavili sme na osvedčené kapely a oplatilo sa. Kapela Tenor z Malaciek svojím výberom hitov z rôznych žánrov nenechala nikoho sedieť. Takisto Ľudová hudba Petra Obucha z Piešťan mala počas hrania plný parket a dobre známy Folklórny súbor Žito z Piešťan strhol so sebou i menej zdatných tanečníkov ľudových tancov. Samozrejme, na svoje si tiež prišli speváci,“ uviedla pre Piešťanský týždeň organizátorka podujatia Daniela Piscová.
„Účasť bola veľmi dobrá. Mali sme hostí z Pezinka, Bratislavy, Šamorína, Nového Mesta nad Váhom a z blízkeho okolia. Teší nás pravidelná účasť pracovníkov Slovenského rozhlasu z Bratislavy. Tento rok našu akciu poctili svojou prítomnosťou aj členovia tímu Party 21. storočia z Bratislavy, s ktorými bola i Miss Universe 2007 Lucia Senášiová,“ dodala D. Piscová.
A prečo sa tanečná zábava, ktorá sa koná v čase plesov, volá tak netradične? „Plesanicou sme ju nazvali preto, že návštevníci nemusia striktne dodržať bontón ako na plese. Môžu mať oblečenú róbu, kroj, súčasti kroja alebo jednoducho spoločenský odev, v ktorom sa cítia dobre. V tomto duchu sa niesli oblečenia prítomných dám a pánov. Keďže plesanicu organizujeme na podporu Múzea za Krakovskú bránu, potešil nás každý, kto mal na sebe kroj,“ vysvetlila majiteľka miestneho etnografického múzea.
Okrem tanca, chutných jedál i nápojov nechýbala ani tombola. V nej okrem bežných cien, akými sú knihy, kozmetika, kvety, potraviny či alkohol, mali i odstavča, jahňa, kontrolu STK, poukážky na dovolenky, karbobrúsku a obrazy od renomovaných maliarov.
„Je veľkým ocenením, keď sa hostia pravidelne vracajú a ráno rozjasaní odchádzajú s vetou na perách: ‚O rok sa vidíme zase.‘ Ak nič nepredvídané neprinesie život, tak ďalší ročník plesanice plánujeme ako vždy na posledný januárový víkend,“ dodala organizátorka.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav