Na Bezovci lyžiarske podmienky veľmi dobré

  • Spravodajstvo
  • 9. januára 2017, 20:37
  • Autor:vd

V lyžiarskom stredisku Ski Bezovec
bola minulý týždeň parádna lyžovačka.
Škoda len, že hoci svahy
boli pokryté snehom, prázdninujúcim
školákom sa akosi nechcelo
vytiahnuť päty od počítačov. Situácia
sa vylepšila počas víkendu,
keď Slovensko zasiahli silné mrazy.
Slnečné počasie a technický sneh,
ktorého výška dosahovala tridsať
centimetrov, zabezpečili veľmi
dobré lyžiarske podmienky.

Nová nádielka snehu uprostred týždňa a predchádzajúce zasnežovanie „päťstovky“ spôsobilo, že lyžiari si aj na detskom vleku „dedovke“ a chiranáckej „tristovke“ užili parádnu lyžovačku bez dlhého čakania na vleky. Najdlhšiu „šesťstovku“ zasnežia tento týždeň a počas nasledujúceho víkendu už budú v stredisku v prevádzke všetky zjazdovky.

Vo štvrtok, deň po tom, čo región doslova zasypala Perinbaba páperovou perinou, Piešťanec Ľubomír Masár uviedol: „Na Bezovci bol dnes na päťstovke úplne geniálny povrch a sneh, len silno fúkalo. Ale prežil som krásne dve popoludňajšie hodiny bez čakania na vlek.“

Na Bezovci sú k dispozícii okrem spomínaných vlekov i reštauračné služby, je možné sa tu najesť, občerstviť, ak vaše deti nevedia lyžovať či snowboardovať, funguje tu škola i škôlka. „Učíme lyžovať všetky vekové kategórie od úplných začiatočníkov až po pokročilých. Odporúčaný vek pre lyžiarov začiatočníkov je od troch rokov, horná hranica nie je obmedzená, rozhodujúca je fyzická zdatnosť jednotlivca. Ak radi lyžujete, no máte pocit, že predsa niečo tomu chýba, a chcete sa zdokonaliť, my, lyžiarski inštruktori s akreditáciou, vám veľmi radi poradíme, upravíme a zdokonalíme vašu techniku lyžovania. Výučba začiatočníkov prebieha na zjazdovke dlhej dvesto metrov, ktorú voláme Dedovka. Výučbu pokročilejších lyžiarov vykonávame aj na ostatných zjazdovkách s rôznymi stupňami obtiažnosti – od stredne ťažkej až po ťažkú, po dôkladnom zvážení a zvolení lyžiarskeho terénu inštruktorom a po dohode so záujemcom,“ uviedol Rastislav Martančík zo spoločnosti Ski – Bezovec.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 1, ktoré je v predaji od 10. januára.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav