Medailová žatva moravianskych hasičov

  • Spravodajstvo
  • 6. júla 2017, 15:17
  • Autor:am

Hasičský šport si vyžaduje veľa úsilia na prípravu, a keď sa potom dostaví zadosťučinenie vo forme úspechu, je o radosť postarané. Tešili sa aj členovia Dobrovoľného hasičského zboru Moravany nad Váhom, keď sa v nedeľu 25. júna v Dvorníkoch niekoľkokrát postavili na stupienok víťazov.

V obci paralelne prebiehali dve hasičské súťaže – územné kolo hry s názvom Plameň okresov Piešťany a Hlohovec a tretí ročník súťaže o pohár starostu obce Dvorníky.

O prvenstvo v hre Plameň sa súťažilo v dvoch disciplínach, a to v štafetovom behu na 400 metrov a požiarnom útoku s vodou. Každý zúčastnený kolektív mal možnosť dvoch pokusov v každej disciplíne.

Hasičov sa pritom zapojilo mnoho – chlapci prišli v deviatich družstvách a dievčatá v piatich. „Atmosféra bola typicky letná. Horúci deň zakončila výdatná spŕška dažďa, ktorý spadol na oba naše súťažné tímy pri ich druhom pokuse požiarneho útoku s vodou,“ uviedol Erik Moravanský z DHZ Moravany nad Váhom Celkové umiestnenie bolo pre obec skutočne medailové. „Povedané rečou veliteľa – žatva v Dvorníkoch bola úspešná,“ dodal E. Moravanský. Chlapci z Moravian získali v súťaži Plameň napokon prvé miesto, dievčatá skončili druhé. O pohár starostu Dvorníkov chlapci rovnako vystúpili na víťazný stupienok, dievčatá dostali bronzové medaily.

Umiestnili sa aj Maduničania. V oboch kategóriách skončili dievčatá prvé a chlapci tretí.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav