Lopašovské Vydry nemá niekto rád

  • Spravodajstvo
  • 23. augusta 2017, 14:42
  • Autor:Hana Madrová

Každá obec má ľudí, ktorí jej chcú pomôcť v oblasti, ktorej najviac rozumejú, baví ich, prináša im radosť z dobre vykonanej práce a úžitok pre ostatných.

V Dolnom Lopašove existuje už niekoľko rokov občianske združenie Vydry, ktoré dostalo názov nielen po malej vodnej šelme, ohrozenom druhu pre necitlivosť ľudí. Cieľom združenia je podpora a rozvíjanie aktivít občanov Dolného Lopašova, skrášľovanie verejného priestranstva, ochrana prírody a krajiny.

Páchatelia nechali za sebou takúto spúšť.

Z kedysi známeho miesta, potom zanedbaného rybníka, Vydry po mnohých rokoch svojou pracovitosťou, vytrvalosťou, nadšením a s pomocou dobrých ľudí vytvorili kúsok prírody s pokojnou hladinou v tieni starých topoľov, s možnosťou oddychu, trávenia času pri pikniku, v zime pri korčuľovaní. Toto miesto je ideálne na zastavenie sa a načerpanie nových síl pre športových nadšencov pri behu, pri bicyklovaní alebo len tak pri prechádzke dolu za obcou. Ľudia sú vďační za kúsok prírody, za štebot vtákov, za pohľad na ryby, ktoré tam dobrovoľníci vpustili. Vtáky, ktoré si začali na brehoch robiť hniezda, prijali tento kúsok prírody za svoj.
A potom sa začne diať niečo nevysvetliteľné. Vlastne niečo čudné. Niektorým niečo prekáža, chcú sa ukázať alebo len vyjadrujú svoj „názor“ tým, že založia pri kmeňoch niekoľkých topoľov ohne. Prečo?
Pre koho je nachystané toto drevo?

Požiare sa podaria ako tak uhasiť, tak začnú ináč. Vyklčujú časť veľkých krásnych zdravých stromov a úmyselne poškodia lavičky, smetný kôš i stôl, strhnú nápis na informačnej tabuli Vydry. Prečo? Drevo však zostáva na mieste a nikto sa k nemu nehlási. PREČO toto všetko niekto robí? Sme my vôbec ľudia?

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav