Chrípka ustupuje, v regióne zatvorili iba dve škôlky

  • Spravodajstvo
  • 15. februára 2017, 08:57
  • Autor:vd/RÚVZ

Zdá sa, že chrípka je na ústupe. Hoci epidemiológovia zaznamenali v Trnavskom kraji v minulom týždni 12 079 akútnych respiračných ochorení, z ktorých sa až 2214 podobalo chrípke, v porovnaní s piatym kalendárnym týždňom je obávaná chrípka na ústupe. Napriek tomu aj v našom okrese boli dve škôlky, ktoré museli pre neúnosnú chorobnosť zatvoriť. Chrípkové prázdniny si odležali v posteli drobci zo Šípkového a z Materskej školy v Zavretom kúte v Piešťanoch.

Veľa detí trpelo aj na zápal prínosových dutín, čiže sinusitídu. Z hľadiska stupňa intenzity výskytu je chrípka v Trnavskom kraji na úrovni lokálnych epidémií. „V šiestom kalendárnom týždni zaznamenávame pokles chorobnosti na akútne respiračné ochorenia o 9,05 percent a pokles chorobnosti na chrípke podobné ochorenia o 20,4 percent. Najvyššia chorobnosť na akútne respiračné ochorenia bola zaevidovaná v okrese Dunajská Streda,“ uviedla epidemiologička MUDr. Dagmar Kollárová z Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Trnave.

Najvyššia chorobnosť na akútne respiračné ochorenia bola vo vekovej skupine detí do päť rokov. Vo všetkých vekových skupinách bol zaznamenaný pokles chorobnosti na akútne respiračné ochorenia. Najvýraznejší pokles bol zaevidovaný medzi 6-14-ročnými a 15-19-ročnými. V minulom týždni museli v Trnavskom kraji z dôvodu respiračných ochorení uzatvoriť osemnásť školských zariadení: v okrese Galanta štyri materské školy (MŠ) a jednu základnú školu (ZŠ), v okrese Skalica jednu MŠ a jednu ZŠ, v okrese Senica tri MŠ a dve ZŠ, v okrese Piešťany dve MŠ, v okrese Hlohovec jednu MŠ a jednu strednú školu, v okrese Trnava dve MŠ.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 6, ktoré je v predaji od 14. februára.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav