Štrikovali štvorce na deky pre africké deti

  • Kultúra a spoločnosť
  • 25. júna 2015, 15:19
  • Autor:(vd), foto: autor

Medzi tohtoročné najsympatickejšie podujatia na terase kúpeľnej dvorany Kursalon v Piešťanoch patrilo štrikovanie štvorcov pre nezaopatrené deti Južnej Afriky. Ženy z viacerých klubov si vyložili v utorok 16. júna na stoly košíky s pestrými klbkami. Do rúk vzali ihlice, háčiky a pustili sa do pletenia či háčkovania. Niektorým išli rýchlejšie ruky, iným jazyky, ďalším oboje.

„Náš klub sa vyznačuje charitatívnou činnosťou. Niektoré dámy pletú štvorce už niekoľko mesiacov, majú ich aj sto kusov,“ prezradila hlavná organizátorka podujatia Magdaléna Cebecauerová, prezidentka Medzinárodného klubu žien v Piešťanoch. Práve táto organizácia v spolupráci s klubmi AkSen, ŽiWell, ale i Klubom kreativity usporiadali stretnutie, aby „sa preplietli s inými a zdieľali radosť zo spoločnej záľuby“. Pestrofarebné štvorce veľkosti 20×20 centimetrov, ale aj iné výrobky odviezla Martina Baraňovská zo Sládkovičova, koordinátorka projektu s názvom Upleť štvorec.

„Zo Slovenska už odišlo 1080 štrikovaných štvorcov, ale i papučiek, návlekov, šálov, hračiek a čiapok. Do charity pre deti z Južnej Afriky sa zapojilo vyše osemsto žien. Aj teraz chystáme ďalšie balíky s viac ako osemsto štvorčekmi. Balík nesmie prekročiť hmotnosť desať kilogramov, aby sme neplatili vysoké poštovné,“ skonštatovala M. Baraňovská. Jednotlivé štvorce finalizuje skupina medzinárodných dobrovoľníčok v Južnej Afrike tak, aby vyrobili pre deti deku z 35 kusov. „Toto je praktická charita, nepoznám nič lepšie,“ dodala M. Baraňovská.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav