S jablkom v ruke vykonali krok ku zdraviu

  • Kultúra a spoločnosť
  • 19. októbra 2016, 10:36
  • Autor:vd

Aj členky piešťanskej Ligy proti rakovine (LPRa) sa už tradične zapojili do preventívnej kampane, ktorá sa konala v rámci projektu s názvom Týždeň proti rakovine. V závere pracovného týždňa, v piatok 16. októbra, rozdalo dvanásť dobrovoľníčok tristo kilogramov jabĺk. Práve vtedy bol na celom Slovensku Deň jabĺk ako symbol prevencie pred onkologickými, ale aj inými civilizačnými ochoreniami.

Tvárou tohtoročnej kampane je slovenský olympijský víťaz v chôdzi na 50 kilometrov Matej Tóth, ktorý za rok nachodí približne desať miliónov krokov. Spoločne s ním LPRa v rámci kampane vyzýva celé Slovensko: „Prejdite spolu za mesiac toľko krokov ako Matej za rok.“ Navyše, ak sa zapojíte do tejto výzvy prostredníctvom internetovej stránky www.krokkuzdraviu.sk, máte možnosť svoje nachodené kroky vymeniť za skvelé zľavy a odmeny od „krokopartnerov“ projektu.

„Vnímam to veľmi pozitívne, pretože hoci bolo vonku nepriaznivé počasie, ľudia sa zastavovali, boli radi, že sme im jabĺčko ponúkli. O kampani s chodením vedeli, mnohí nám sľúbili, že ju budú šíriť vo svojich rodinách. Povzbudia k zdravšiemu životnému štýlu hlavne svoje deti a vnukov,“
skonštatovala šéfka piešťanskej LPRa Mária Šišková. Jej kolegyne, celé uzimené, takmer každému, kto šiel v piatok okolo Auparku, ponúkli jablko. Niektorí ľudia ho odmietli, pretože si mysleli, že zaň musia zaplatiť. Iní preto, že bola taká strašná zima, že na studené jablko nemali chuť. Väčšina však natiahla ruku, guľatý plod jesene vzala a šupla si ho do kabelky či tašky. „Nastrúham si ho dnes do ovsených vločiek, už sa na to dávnejšie chystám,“ povedala jedna z obdarovaných Piešťaniek.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 42, ktoré je v predaji od 18. októbra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav