Na „jednotke“ sa stretli po päťdesiatich rokoch

  • Kultúra a spoločnosť
  • 18. marca 2015, 08:30
  • Autor:ľd

Po päťdesiatich rokoch sa stretli v priestoroch Základnej školy Milana Rastislava Štefánika v Piešťanoch bývalí deviataci, ktorí sa po opustení školských lavíc rozpŕchli na všetky svetové strany.

V čase, keď boli spolužiakmi, mala ich škola označenie „jednotka“. Stretávka sa uskutočnila v sobotu 14. marca. Mnohí sa už polstoročie nevideli, a tak prišiel čas i na zoznamovanie. Hádali, kto je kto. O humorné situácie nebola núdza. Po premietnutí fotografií zo školských lavíc a záujmových krúžkov si na schodisku, po ktorom tak často chodili, urobili spoločnú fotografiu. „Spomenuli sme si aj na tých, ktorí už nie sú medzi nami – spolužiakov i učiteľov,“ povedala nám Ľudmila Dončevová. Pozvanie prijali aj ich učiteľky Anna Kočendová, Marta Melicháčová a Elena Slovíková. Pozvali aj spolužiakov, ktorí školu navštevovali spolu s nimi.
„V tom čase sa stále menila rajonizácia, a tak časť z nás presunuli do priestorov terajšieho štátneho gymnázia a neskôr na Základnú školu na Holubyho ulicu a zase späť,“ dodala Ľ Dončevová.
Stretávku si užilo 44 absolventov. „Potešilo nás, že sme sa mohli po takej dlhej dobe ešte vidieť. Prišli aj spolužiaci z iných miest i z Nemecka. Po presunutí do Hotela Piešťany sme sa rozprávali a spomínali až do noci,“ skonštatovala pamätníčka. Pri tejto príležitosti chcú navštíviť aj bývalého triedneho učiteľa Karola Šišku, ktorý je už v pokročilom veku.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 12, ktoré je v predaji od 17. marca.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav