Gymnazisti z Piešťan predviedli tanec aj spev

  • Kultúra a spoločnosť
  • 9. novembra 2016, 09:33
  • Autor:am/kb

Dvadsaťosem študentov 4. C triedy Gymnázia Pierra de Coubertina v Piešťanoch už môže hrdo nosiť pripnutú zelenú stužku. V piatok 4. novembra sa v priestoroch Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera spolu s rodičmi a učiteľmi zabavili na stužkovej slávnosti.

Gymnazisti pripravovali program približne od začiatku októbra, no najproduktívnejšie boli posledné dva týždne pred stužkovou. Predviedli hudobné čísla, ľudový tanec Habura či pieseň See you again. Hostí zabávali mnohými komickými scénkami. Zahrali situácie z bežného života, ako napríklad „balenie baby“ či rozhovor manželov večer pri televízii. Obrovský úspech mali aj čísla, v ktorých sa chlapci prezliekli za ženy, bol to balet Labutie jazero a Hriešny tanec. Aktuálne informácie z domova i zo sveta ponúkli v Televíznych gypynách, kde boli reportáže premietané na plátne. V závere programu odznela z hrdiel všetkých žiakov za sprievodu gitary „triedna“ pieseň, sprevádzajúca študentov od prvého ročníka, a to Cesta od skupiny Kryštof. Čerešničkou bola spoločná choreografia všetkých žiakov.

„Jedným z najkrajších zážitkov bol určite pohľad na ľudí, ktorí sa spolu bavili. Počas tanečných kôl nikto z hostí nesedel. Bolo naozaj úžasné vidieť ich baviť sa s takým entuziazmom. Ukázalo sa, že keď je dobrý kolektív žiakov, je aj dobrý kolektív rodičov. Aj keď sa mnohí z nich navzájom nepoznali, úžasne sa spolu bavili. Som naozaj rád, že sme taká trieda, aká sme. Neviem si predstaviť lepší kolektív, ako sme my. V niektorých triedach, ktoré majú 30 žiakov, je malá skupinka možno desiatich ľudí, čo sa spolu bavia. Avšak u nás to je úplne o inom. Dvadsaťosem jedinečných ľudí, ktorí sa majú skutočne radi a držia spolu už štyri roky,“ prezradil maturant Kristián Briška.

Až po preberanie zelených stužiek gymnazistov priviedla triedna učiteľka Barbara Vavrínová: „Zaspomínali sme si na náš spoločný čas, počas ktorého sme prežili zaujímavé a príjemné chvíle. Kolektív študentov 4. C triedy na pár hodín zastavil neúprosne plynúci čas, aby krásne spomienky zostali v našich myšlienkach navždy. Ďakujem za jedinečný večer a prajem mojim maturantom, aby skúškou za zeleným stolom úspešne preukázali svoje nadobudnuté vedomosti.“

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 45, ktoré je v predaji od 8. novembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav