Deti vyrábali masky mačiek a kocúrov

  • Kultúra a spoločnosť
  • 3. februára 2017, 08:49
  • Autor:am

Spojenú školu v Piešťanoch zaplnili farebné papiere, nožnice a lepidlá. Deti sa spoločne s pedagogičkami a pracovníčkami mestskej knižnice v stredu 25. januára pustili do kreatívnej tvorby – vyrábali si vlastnú masku na karneval.

Fašiangové obdobie je v plnom prúde a pre deti to okrem iného znamená aj čas karnevalov. Pripravovali sa naň i žiaci zo spojenej školy. Pracovníčky piešťanskej mestskej knižnice priniesli základný motív, papiere a farbičky a spolu s deťmi sa pustili do výroby masiek na tvár.

„Deťom sme prišli spraviť workshop – vyrábali sme masky na karneval. Žiaci najskôr kreslili, potom vystrihovali, lepili, aby si vyskúšali a využili všetky tvorivé možnosti. Vznikli nám masky mačky v klobúku s motýlikom. Tento motív sa nám zdal jednoduchší s možnosťou širokej realizácie,“ povedala Barbora Ďuračková, pracovníčka mestskej knižnice.

Malí umelci kreslili na klobúky motívy od výmyslu sveta – objavili sa tam guľôčky, ba dokonca kvietky. Žiaci tiež prezradili, za čo by sa chceli prezliecť na karneval. Riško by chcel byť rytierom a premôcť zúrivého draka, Aďka by sa chcela na chvíľu stať záchranárkou a obliecť si reflexnú vestu.

Pracovníčky knižnice spojenú školu navštívili po prvý raz. „Potrebujeme pomoc tunajších učiteliek, aby nám poradili. Je to výzva,“ dodala B. Ďuračková.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 4, ktoré je v predaji od 31. januára.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav