Čítanie spraví každý deň o zážitok krajší

  • Kultúra a spoločnosť
  • 15. júna 2017, 08:23
  • Autor:ts/vd

Vyše sto školákov zažilo v mestskej knižnici stretnutie s významnými osobnosťami. V utorok 6. júna im prišiel čítať herec i speváčka, generál či vedúci kancelárie prezidenta.

Projekt Piešťany čítajú deťom, do ktorého sa školáci zapojili, sa konal pod záštitou prezidenta republiky Andreja Kisku. „Aj preto ho prišli podporiť dve významné osobnosti práve z jeho kancelárie – vedúci Kancelárie prezidenta SR Štefan Rozkopál a náčelník Vojenskej kancelárie prezidenta SR generál Vladimír Šimko,“ uviedla pre Piešťanský týždeň Drahomíra Moretová z mestskej knižnice.

Š. Rozkopál zaujal deti nielen rozprávaním o krajinách, ktoré spoznal počas svojej diplomatickej praxe, ale i kubánskou rozprávkou Hovädzí jazyk. Deti však fascinovala aj generálova uniforma. Piešťanský poslanec Denis Kristek si nie náhodou so sebou priniesol rozprávku Poklad nad všetky poklady. Ako prezradil, jeden taký, dvojročný, má aj doma. Herečka a speváčka Szidi Tobias si na čítanie vybrala text z knihy Mimi a Líza. Deti ju prekvapili tým, že knižku veľmi dobre poznali. Herecké a hudobno-spevácke umenie predviedli Daniela Mackovičová so Sisou Michalidesovou. Za svoje veselé vystúpenie zožali veľký potlesk. Veselým rozprávaním prispel tiež herec Peter Kočiš s dcérou Terezkou. Vyspovedal ich moderátor Matúš David.

Autorka projektu Viera Kučerová neskrývala spokojnosť: „Asi každý herec aj každá osobnosť, ktorá bola v Piešťanoch, si určite povedala, že je dobré čítať deťom denne dvadsať minút, aby bol každý deň o zážitok krajší.“

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 23, ktoré je v predaji od 13. júna.


0 Shares

Najnovšie správy

Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav