Anjelský Ples hotelákov plný gastronomických špecialít

  • Kultúra a spoločnosť
  • 15. februára 2017, 14:02
  • Autor:am

Plesová sezóna je v plnom prúde a tradíciu v organizovaní týchto populárnych noblesných večerov drží i Hotelová akadémia Ľudovíta Wintera v Piešťanoch. Jej priestory sa v sobotu 11. februára počas Plesu hotelákov zmenili na anjelské miesto.

Hostia na ples prichádzali už pred 19. hodinou a priestory školy tak zaplnili dámy v čarovných róbach a páni v elegantných oblekoch. „Ples hotelákov je tradičný, v minulosti sa nazýval Valentínsky ples. Je určený študentom hotelovej akadémie, absolventom, zamestnancom, ale aj širokej verejnosti, ktorá ho vo veľkej miere navštevuje. V tomto roku sme privítali približne 150 hostí,“ uviedol Ladislav Blaškovič, riaditeľ hotelovej akadémie. Tento rok sa ples niesol v anjelskom duchu, pod stropom sa vznášali pierka a výzdoba využívala bielu farbu.

Pre plesajúcich organizátori pripravili bohatý kultúrny program, spoločenské tance v podaní študentov vystriedala spievajúca študentka. Hostia si užili tiež animácie. Výnimočný zážitok si však návštevníci odniesli zo štvorchodového menu. „Naši študenti predviedli mnoho gastronomických zručností, prípravu sladkých i slaných jedál v rámci praktických skúšok,“ dodal riaditeľ.

Vyvrcholením večera bolo servírovanie narodeninovej torty k sedemdesiatemu výročiu hotelovej akadémie. Hostia nielen z Piešťan sa dobre zabavili, zatancovali si a odniesli si prekvapenie i kvet.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 6, ktoré je v predaji od 14. februára.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav