V Piešťanskom týždni 9/2017 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 6. marca 2017, 16:01
  • Autor:red

Ak vás zaujíma aktuálne dianie v Piešťanoch, ale i v regióne, neváhajte a už v utorok ráno si kúpte najnovšie vydanie Piešťanského týždňa! Dočítate sa v ňom o horúcich novinkách v politickom, spoločenskom, kultúrnom i športovom dianí. Gazdinky sa môžu inšpirovať receptom, mladé ženy bábätkom, muži fotografiami krásnych dám a tí, čo ešte neobjavili naše kvality, listovaním 24 strán najčítanejšieho regionálneho periodika Piešťanský týždeň.

Na prácu primátora Tamajku si posvieti prokurátor

Piešťanskí poslanci sa Tamajkovej svojvôli voči bytovému podniku jednomyseľne vzopreli. Na poslednom mestskom zastupiteľstve v utorok 28. februára jednohlasným prijatím uznesení o obmedzeniach právomocí primátora, ale aj ním dosadeného konateľa Pavla Vermeša v mestskej eseročke, prelomili Tamajkove veto ešte z januára, keď rovnaké uznesenia odmietol podpísať. Naviac prijali uznesenie, že na Tamajkové kroky voči mestskej eseročke sa pozrie prokurátor.


Piešťany majú opäť svojho hlavného kontrolóra

Mesto Piešťany má po troch mesiacoch opäť svojho hlavného kontrolóra. Poslanci si počas mestského zastupiteľstva v utorok 28. februára si tajným hlasovaním v dvoch kolách za neho vybrali Martina Svorada. Druhá v poradí sa umiestnila mestská poslankyňa z klubu Spoločne pre Piešťany Zita Bruncková. Tá získala deväť hlasov, len o jeden menej ako M. Svorad.

Ulica A. Hlinku sa čoskoro dočká nového vzhľadu

V druhej polovici marca začne mesto opravovať Ulicu A. Hlinku v Piešťanoch. Rekonštrukčné práce majú trvať za priaznivých klimatických podmienok dva mesiace. V tomto roku by podľa návrhu mestského rozpočtu na rok 2017 malo dôjsť i k rekonštrukcii časti Sládkovičovej ulice a chodníkov na ulici Pod Párovcami. Finančné prostriedky sú však vyčlenené i na spracovanie projektu cyklochodníka na Bratislavskej ceste.


Model hotela Lipa pripomína už historické časy

Piešťanec Roman Sékeľ pred časom opäť potešil obyvateľov kúpeľného mesta. Po zhotovení modelu Hotela Slovan sa rozhodol vytvoriť aj hotel Lipa. Zhorenú a schátranú stavbu, v súvislosti s ktorou si mnohí vybavia tancovačky a iné príjemné chvíle, si teraz môžu pamätníci pripomenúť vďaka 3D modelu.

Nepotrebným knihám by mesto mohlo vyhradiť priestor

Marec je mesiac knihy už od roku 1955, kedy ho v bývalom Československu vyhlásili na počesť spisovateľa Mateja Hrebendu. Cieľ bol jednoduchý – podpora trvalého záujmu o knihy. Ako je to s knihami v súčasnosti? O dielach a záujme zákazníkov pre Piešťanský týždeň porozprávala Daniela Balošáková z Kníhkupectva PN.


Obyvatelia Holubyho ulice sa chytajú za hlavu – kde budú parkovať?

Obyvatelia Holubyho ulice v Piešťanoch sú zúfalí. Ak chcú so svojim autom vyjsť z garáže v čase, keď sem privážajú svoje ratolesti rodičia, nemajú kadiaľ vyjsť. O parkovaní ani nehovoriac. Všetky voľné plochy sú plné. Ulica je na prasknutie. Keď sa dozvedeli, že v jednej z budov má byť od septembra zriadené elokované pracovisko škôlky so štyridsiatimi deťmi, chytajú sa za hlavu. Klincom do rakvy ich trpezlivosti je plánované zriadenie športovej triedy.

Nevesty sa inšpirovali svadobnou výstavou v Krakovanoch

„Pomaly ma veďte, hej hore tou dedinou, nech sa odoberiem od svojich frajerov…“ Táto pieseň by sa mohla stať hymnou pilotného ročníka Svadobnej výstavy v Krakovanoch.  Počas uplynulého víkendu sa kultúrny dom premenil na komplexný svadobný salón, kde sa začepčievali, líčili,fotili, prezliekali do svadobných šiat budúce nevesty. Stoly skrášlené svadobnými kompozíciami , figuríny  – nevesty a ženíchovia, na hlavách prítomných dievčat venčeky, ešte aj svadobné kytice a rozpočty na hostiny tu robili.


Na pochovávaní basy v Lančári namiesto akvabel  – akvabulovia

Len jeden deň v roku zažije kultúrny dom v Lančári chvíle,kedy je všetko možné a z normálnych ľudí sa stávajú "blázni". Tak tomu bolo aj v sobotu 25.februára,keď folklórna skupina Podhoranka opäť pochovávala basu. O fakte, že sa vybláznili dosýta, svedčí smiech vyše dvesto ľudí,ktorý bolo počuť až do Vrbového. Čo títo inak normalni Podhoranci vystrájali?

Ostrovčania boli jednotní: zapreli všetky hriechy!

Kultúrny dom v Ostrove bol v sobotu 4. marca popoludní doslova nabitý ľuďmi. Na rozhovor s obľúbeným kňazom Jánom Sucháňom, ktorý vo farnosti pôsobil v minulosti celých jedenásť rokov, prišli nielen Ostrovčania. Boli tam aj Piešťanci, Trebatičania či Krakovanci. Akciu s názvom Poďme sa rozprávať v Ostrove viedol známy moderátor Slavo Jurko, na gitare hral a spieval Juraj Hnilica, ktorému súťaž česko-Slovensko má talent otvorila cestu k profesionálnej kariére po ktorej túžil viac ako pätnásť rokov. Hnilicu sprevádzal na gitare Michal Kulich.

Golfista roka 2016 Michal Brezovský: Mojim snom je hrať European Tour

Piešťanský golfista Michal Brezovský patrí k najlepším golfistom na Slovensku a nedávno si zo slávnostného galavečera Slovenskej golfovej asociácie odniesol ocenenia v troch kategóriách. Mladý Piešťanec túži stať sa profesionálnym golfistom a v rozhovore nám prezradil svoje dojmy z úspešnej minulej sezóny, ale aj svoje ciele do nasledujúceho ročníka i ďalšej kariéry.

Z tábora Čajok pred Final Four CEWL znie: Chceme sa pobiť o víťazstvo!

Piešťanské Čajky čaká už počas nasledujúceho víkendu 11.-12. marca ďalší z vrcholov sezóny. Basketbalistky z kúpeľného mesta sa predstavia na finálovom turnaji Central Europe Women League v Brne, kde sa pobijú o celkové víťazstvo.


Metelka na švetovom šampionáte v LA zlatý a strieborný

Slovenský reprezentant Jozef Metelka na svetovom šampionáte v dráhovej paracyklistike v americkom Los Angeles zatiaľ úspešne kopíruje svoje vystúpenie z vlaňajších paralympijských hier v Riu de Janeiro. Po striebre z disciplíny 1 km s pevným štartom si vybojoval zlato v stíhacích pretekoch jednotlivcov na 4 km v kategórii C4.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav