V Piešťanskom týždni 7/2017 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 20. februára 2017, 20:28
  • Autor:red

Ak vás zaujíma aktuálne dianie v Piešťanoch, ale i v regióne, neváhajte a už v utorok ráno si kúpte najnovšie vydanie Piešťanského týždňa! Dočítate sa v ňom o horúcich novinkách v politickom, spoločenskom, kultúrnom i športovom dianí. Gazdinky sa môžu inšpirovať receptom, mladé ženy bábätkom, muži fotografiami krásnych dám a tí, čo ešte neobjavili naše kvality, listovaním 24 strán najčítanejšieho regionálneho periodika Piešťanský týždeň.

Nový cenník vodného a stočného platil len dva mesiace

Zmätky v určovaní cien vody na základe rozhodnutí Úradu pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) sa nevyhli ani nášmu regiónu. Kým Trnavská vodárenská spoločnosť (TAVOS), ktorá je v piešťanskom regióne najvýznamnejším dodávateľom pitnej vody a správcom kanalizácií, 16. februára zverejnila na svojej webstránke oznam o nových dvojzložkových cenách platných od 1. januára, tak už na druhý deň, 17. februára, bolo všetko inak. Spoločnosť oznámila, že ostáva platný cenník rovnaký ako v roku 2016.


Piešťany sa chcú uchádzať o viacúčelovú športovú halu

Mesto Piešťany plánuje usilovať sa o novú viacúčelovú športovú halu. Informoval o tom členov mestskej rady na ich zasadnutí 13. februára primátor Miloš Tamajka. Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) v úvode roka predstavil projekt výstavby nových športových centier pre deti a mládež. S výzvou oslovil starostov a primátorov všetkých sídiel nad 5000 obyvateľov. Termín na potvrdenie prvotného záujmu obcí, ktoré dokážu poskytnúť lokalitu, bol do 15. februára.

Nad výstavbou mestskej plavárne opäť visia otázniky

Jar a s ňou aj ohlásený termín začatia výstavby mestskej plavárne sa blíži, no radnica namiesto poklepkávania základného kameňa organizuje hlasovanie o tom, ako si ju Piešťanci predstavujú. Jedna možnosť podľa radnice udáva dvadsaťpäťmetrový bazén s priemernou hĺbkou 1,2 až 1,6 metrov, teda s pozvoľným vstupom do bazéna, druhá možnosť, za ktorú sa dá na webových stránkach mesta hlasovať, hovorí o bazéne s celkovou minimálnou hĺbkou 1,85 metrov. Podľa všetkého však ide len o mediálne prekrývanie problému v nepridelení eurofondov, o ktoré sa mesto na výstavbu plavárne uchádzalo.

Fašiangová zábava vylákala do ulíc desiatky obyvateľov

Tradície našich predkov opäť ožili. Folklórny súbor Žito sa v sobotu 18. februára vydal na pôchodzku mestom Piešťany, a to za veselého spevu fašiangových piesní. Folkloristom sa do ulíc podarilo vylákať desiatky obyvateľov, pripomenúť im Fašiangy starých mám a otcov, popýtať čo to na zahryznutie, vyčarovať dobrú náladu, a tiež ľudí zabaviť.

Opäť horí skládka v Rakoviciach, zasahujú profesionáli aj dobrovoľní hasiči

V uplynulom aj tomto týždni piešťanskí hasiči spolu s dobrovoľníkmi z Dolného Lopašova, Pobedima, Veľkých Kostolian a Vrbového prichádzali s plnými cisternami vody, striedali sa pri hasení komunálnej skládky v Rakovickom háji.  Púšťali do bytu aj vymknutého tatina, čo strážil dieťa  a hasili tiež tri autá.

Deviaty ročník tanečnej súťaže: Latka išla vyššie

Tanec pre mnohé deti znamená všetko. Pre tie, čo tancujú každý deň a postupne sa zoznamujú na hodinách tanca nielen s pohybovou, ale aj scénickou kultúrou, sa tanec stáva životným štýlom. Poskytuje im voľnosť, slobodu. Posúva ich bližšie k publiku, ale aj k sebe samému. Zbližuje ich bez dlhých debát aj poznania cudzích rečí. Sú takí, čo sa pravidelne zúčastňujú tanečnej súťaže, a sú i takí, čo v stredu 15. februára prišli do kina Fontána na 9. ročník Súťaže v moderných tancoch žiakov základných škôl po prvýkrát. Boli tu školáci z Piešťan, Vrbového, Krakovian, Dubovian i Leopoldova. Vytvorili atmosféru priazne, ale i súperenia.


Maškarný ples v Šípkovom si užili malí aj veľkí

Deti vzali svojich rodičov aj starých rodičov, pochytali sa za ruky a niektorí pešo, iní na autách sa vydali v sobotu 18. februára do už historickej budovy starej školy v Šípkovom. Aj pávy od susedov boli na tú parádu zvedavé, z diaľky sledovali tie čudesá. Opatrne, po schodoch vyšli drobci vo svojich karnevalových maskách až hore, do triedy, kde ich staré mamy i otcovia kedysi drali školské lavice.

Jediným meštianskym domom v asociácii Historické hotely Slovenska je piešťanská Villa Zuckmann

Piešťany sú známe nielen ako miesto, kde vyviera zo zeme liečivá voda, ale aj tradíciou hotelierstva, ktorú založili Winterovci. No boli tu aj iné rodiny, ktoré sú už dnes možno zabudnuté. Kedysi však šírili dobré meno Piešťan vo svete. Postavili si meštiacke domy a v nich prenajímali izby, v kuchyniach varili svojim hosťom fantastické jedlá a poskytli im komfort, aby sa mohli pokojne liečiť, pobývať a oddychovať v Piešťanoch. Jedným z týchto domov je Villa Zuckmann. Po kompletnej rekonštrukcii je jediným reprezentantom, ktorý Piešťany zastupuje v asociácii s názvom Historické Hotely Slovenska.

Kluby sú pripravené, o športových triedach sa rozhodne čoskoro

Zástupcovia piešťanského futbalu, florbalu, basketbalového klubu mládeže a štvrtej základnej školy na Holubyho ulici sa stretli v priestoroch Športhotel Baru na futbalovom štadióne, aby spolu prebrali možnosť obnovenia a zastrešenia športových tried. Materiály budú prerokované na Mestskom zastupiteľstve 28. februára.


Patrik Lušňák dohrá sezónu vo Zvolene

Piešťanský hokejista Patrik Lušňák po konci sezóny Slovana Bratislava dohrá sezónu v slovenskej Tipsport lige. Reprezentačný útočník bude pôsobiť v tíme HKM Zvolen, kde by mal tímu pomôcť v závere základnej časti i v bojoch play-off.

Basketbalista roka 2016: Dve Čajky v elitnej desiatke, Pospíšil druhý za Hejkovou

V bratislavskom hoteli Holiday Inn v nedeľu vyhlásili anketu Basketbalista roka 2016. Medzi ocenenými v ankete Slovenskej basketbalovej asociácie nechýbali ani zástupcovia z klubu Piešťanské Čajky.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav