V Piešťanskom týždni 6/2017 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 13. februára 2017, 09:33
  • Autor:red

Ak vás zaujíma aktuálne dianie v Piešťanoch, ale i v regióne, neváhajte a už v utorok ráno si kúpte najnovšie vydanie Piešťanského týždňa! Dočítate sa v ňom o horúcich novinkách v politickom, spoločenskom, kultúrnom i športovom dianí. Gazdinky sa môžu inšpirovať receptom, mladé ženy bábätkom, muži fotografiami krásnych dám a tí, čo ešte neobjavili naše kvality, listovaním 24 strán najčítanejšieho regionálneho periodika Piešťanský týždeň.

Radničné noviny sú vraj zneužité na propagandu

Piešťanské mestské noviny Radnica informuje sa podľa Transparency International Slovensko podobajú viac na nástroj politickej propagandy súčasného vedenia mesta, ako na užitočný spravodajský formát slúžiaci obyvateľom. Spomedzi 82 hodnotených slovenských samosprávnych novín sa piešťanské mestské periodikum umiestnilo až na 65. mieste. Piešťany tak v užitočnosti novín pre obyvateľov vysoko predbehla na druhom mieste krajská Trnava, ale i tretí v poradí neďaleký Hlohovec. Lídrom sú noviny z bratislavskej mestskej časti Nové Mesto.

K. Duffek: Tamajka za štyri roky nemal návrh a nevyslovil názor!

Tamajkovci v spackaní toho, na čo siahnu, nijako nezaháľajú. Po škandáloch s pokútnym šmátraním v osobných počítačoch zamestnancov mestského úradu, strate vplyvu v Trnavskej vodárenskej spoločnosti, mocenskom ovládnutí bytového podniku, veľkom podiele na kolapse piešťanského letiska si tentoraz ich „skvelú“ prácu v prospech obyvateľov mesta odniesol reprezentatívny piešťanský časopis s päťdesiatročnou históriou s názvom Revue Piešťany.

Slávni piešťanskí rodáci: Stíhací bojový letec Jozef Drlička

Piešťanské letisko je v súčasnej dobe takmer pred koncom svojej existencie, no počas jeho deväťdesiatročnej slávnej histórie vychovalo množstvo slávnych pilotov aj spomedzi domácich obyvateľov. Jedným z nich bol piešťanský rodák Jozef Drlička, ktorý ako vojenský stíhací pilot zahynul v leteckej bitke na východnom fronte počas bojov druhej svetovej vojny. Až v roku 2015 sa podarilo leteckému nadšencovi a historikovi Stanislavovi Bursovi spolu s ruskými pátračmi nájsť v nedostupných kaukazských horách trosky lietadla Messerschmitt Bf 109F, ktoré J. Drlička v osudný deň pilotoval. Pátračom sa dokonca podarilo zistiť, že piešťanského rodáka zostrelilo sovietske letecké eso Grigorij Demjanovoč Oniskevič.


Psičkári, vrecká tento rok nedostanete

Po roztopení ľadovej a snehovej pokrývky sa opäť odokryli hriechy psičkárov z tohtoročnej zimy. Exkrementy na aktuálne nezatrávnených povrchoch sú viditeľné viac ako inokedy, avšak vrecká na ich odpratanie v zelených kontajneroch na psie výkaly chýbajú. Tento rok sa vo viacerých pravdepodobne ani neobjavia.


Študent hotelovej akadémie chce pomáhať spolužiakom

Známa súťaž Stredoškolská odborná činnosť, do ktorej sa ročne zapája mnoho študentov, môže mať i výstup vo forme práce s dobročinným charakterom. Emil Adamkovič, študent piateho ročníka Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera v Piešťanoch, sa rozhodol pomôcť svojim spolužiakom tým, že od obyvateľov vyzbiera nepotrebné bicykle, ktoré študenti budú môcť využívať v rámci presunu na odbornú prax.

V rakovickej strednej škole pripravili pestrý program pre deviatakov

Stredná odborná škola v Rakoviciach si už tradične pripomína sviatok svätého Valentína špecificky. Niekedy plesaním, inokedy Dňom otvorených dverí.  Tento rok pre návštevníkov pripravili jej študenti a pedagógovia prezentáciu školy i učebných odborov, ktoré otvárajú dvere do sveta biznisu, floristiky, manažmentu a všeličoho iného. Záleží len na žiakovi, aký odbor si vyberie.


Päť kilometrový pochod pre zdravie z mesta na Sĺňavu

Pri príležitosti  Svetového dňa boja proti rakovine sa členovia i sympatizanti piešťanskej ligy pripojili v sobotu 4. februára po prvýkrát k celonárodnému projektu –  Pochodu pre zdravie. Práve štvrtý február je totiž Svetovým dňom boja proti rakovine. V rokoch 2016-2018 má príznačné heslo: „Dokážeme. Dokážem.“ Toto slovo robí zázraky.


Reprezentatívny ples gymnázia Vrbové s valentínskym nádychom

Trinásty Reprezentatívny ples Gymnázia Jána Baltazára Magina vo Vrbovom sa niesol už od úvodnej rezkej polky v podaní Ľudovej hudby Bojňanci v radostnom opojení z tanca, dobrej predvalentínskej nálady, chutných jedál na slávnostne vyzdobených stoloch s vysokými štýlovými svietnikmi a bohatej tomboly. Príjemné prostredie, ktoré umocňovali grafiky akademického maliara Igora Piačku i nasledujúci program pripravili pre svojich hostí rodičia i študenti, ktorí navštevujú túto strednú školu.

Dieťatko z Veľkého Orvišťa prišlo na svet pod kamerami relácie Baby boom

Keď niekto otehotnie nečakane, všetko sa mu zbúra, zrazu nevie, čo a ako. Ale práve vtedy je vraj tá správna chvíľa.  Aj keď sa nám to nezdá, časom sa ukáže príchod neplánovaného dieťatka ako to najlepšie, čo nás mohlo stretnúť. Keď sa malá Emka Kubriczka z Veľkého Orvišťa narodila, jej mamička Linda mala už 41 rokov, bol to však jej najkrajší z troch pôrodov. Hoci už s 52 ročným manželom mali doma párik – dvanásťročného Lukasa a štvorroročnú dcérku Julianu, Emka doniesla do rodiny nový rozmer. Krásne, bucľaté bábätko, ktoré má človek chuť iba stískať od lásky, uzrelo svetlo sveta pod kamerami. Jej pôrod natáčali tvorcovia televíznej relácie Baby boom.

Hokejista Tomáš Hluch o univerziáde: Ľudia nás v Almaty milovali

Piešťanský hokejista Tomáš Hluch, ktorý aktuálne pôsobí v prvoligovom HK 36 Skalica sa so slovenskou hokejovou reprezentáciou zúčastnil zimnej univerziády v kazašskom meste Almaty. Študent Fakulty telesnej výchovy a športu nám v obsiahlom rozhovore priblížil atmosféru a svoje dojmy z tejto veľkej študentskej akcie.


Adam Stacho – po dlhej dobe odchovanec Piešťan v mládežníckej reprezentácii

Po dlhej dobe sa do niektorej z mládežníckych reprezentácii prepracoval aj odchovanec piešťanského hokeja. Do kádra reprezentácie do 18 rokov patrí Očkovčan Adam Stacho, ktorý v súťažnej sezóne nastupuje v projekte SR 18 v juniorskej extralige a pomohol „osemnástke“ k víťazstvu na Turnaji Vlada Dzurillu v Piešťanoch.


Turnaj Vlada Dzurillu v Piešťanoch vyhrali po piaty raz Slováci!

Slovenská hokejová reprezentácia do 18 rokov uspela na piešťanskom Turnaji Vlada Dzurillu a bez straty bodu celé podujatie ovládla. Slováci v generálke pred domácimi majstrovstvami sveta vyhrali všetky tri zápasy nad Bieloruskom, Nemeckom a Švajčiarskom mohli sa tešiť zo zisku prvenstva. Druhí skončili mladí Švajčiari, tretí Nemci a štvrtí Bielorusi.

0 Shares

Najnovšie správy

Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav