V Piešťanskom týždni 46/2016 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 14. novembra 2016, 13:10
  • Autor:red

Ak vás zaujíma aktuálne dianie v Piešťanoch, ale i v regióne, neváhajte a už v utorok ráno si kúpte najnovšie vydanie Piešťanského týždňa! Dočítate sa v ňom o horúcich novinkách v politickom, spoločenskom, kultúrnom i športovom dianí. Gazdinky sa môžu inšpirovať receptom, mladé ženy bábätkom, muži fotografiami krásnych dám a tí, čo ešte neobjavili naše kvality, listovaním 24 strán najčítanejšieho regionálneho periodika Piešťanský týždeň.

Piešťany na „pomoc“ letisku posielajú exekútora

Viac ako o budúcnosti letiska sa na piešťanskom mestskom zastupiteľstve, ktoré sa konalo vo štvrtok 10. novembra, hovorilo o jeho minulosti. Výzvy viacerých poslancov, aby sa zastupiteľstvo zaoberalo hlavne tým, s čím pôjde primátor na valné zhromaždenie, ktoré bude koncom novembra rozhodovať o ďalšej existencii letiskovej spoločnosti, Miloš Tamajka i jeho dvaja viceprimátori ignorovali.

Kraj je jediný, kto letisku pomáha!

Jedna z najvážnejších tém, ktorá v kúpeľnom meste v súčasnosti rezonuje, je ďalší osud piešťanského letiska. Potom, ako sa táto pre Piešťany strategická dominanta dostala do platobnej neschopnosti, zvolal jej majoritný akcionár, Trnavský samosprávny kraj, valné zhromaždenie za účelom rozhodnutia, ako s letiskovou spoločnosťou ďalej napredovať. V hre je cielená likvidácia spoločnosti a v prípade pokračovania v činnosti nad letiskom visí i Damoklov meč konkurzu od jej veriteľov. Na otázky Piešťanského týždňa odpovedal Juraj Štaffa, člen predstavenstva spoločnosti Letisko Piešťany.


Cenu za vývoz komunálneho odpadu poslanci neznížili

Poplatky za vývoz odpadu sa v Piešťanoch neznížia i napriek tomu, že vďaka zodpovednému prístupu obyvateľov mesta, vzhľadom na pomery na Slovensku, pre separovanie dochádza k výrazným úsporám financií, o ktoré sa postaral najmä poslanec mestského zastupiteľstva a zároveň predseda komisie pre životné prostredie Peter Jančovič.


Piešťanská Elektrárňa je opäť prístupná verejnosti

Zrekonštruovaná Elektrárňa Piešťany otvárala svoje dvere verejnosti od roka 2014 až do tohtoročného júna. Jej majiteľ, Nadácia ZSE, však formou súťaže našla nové vedenie, ktoré do historického priestoru prináša i novú víziu. Predstavili ju v pondelok 14. novembra počas slávnostného otvorenia. Prečítajte si rozhovor s Blankou Berkyovou, novou programovou riaditeľkou Elektrárne.

Obchody robia preventívne opatrenia proti žltačke

Minulý týždeň nám do redakcie prišiel podnet od čitateľa, ktorý hovoril o tom, že piešťanské obchody dezinfikujú priestory z dôvodu šíriacej sa žltačky. Zaslali sme preto otázky na kompetentný Regionálny úrad verejného zdravotníctva Trnava (RÚVZ), kde vyvrátili informáciu oepidémii v Piešťanoch. Potvrdili však, že dezinfekcia sa vykonáva no netreba sa obávať, ide len o preventívne opatrenia.

Skončí Základná škola F. E. Scherera v rukách súkromníka?

Medzi pedagógov i rodičov Základnej školy E.F. Scherera v Piešťanoch zavítajú zástupcovia nemeckej súkromnej školy Deutsch – Slowakische Akademien, aby im predostreli svoj model vzdelávania. Ponúkli totiž mestu Piešťany prevziať zriaďovateľské práva nad niektorou zo základných škôl. Zo štátneho do súkromného sektoru by tak podľa radnice mohla prejsť práve „devinka“ škola. Súkromník by ju viedol pätnásť rokov.


Zlodeji kradnú benzín i naftu na Banke i v Piešťanoch

Majitelia motorových vozidiel, dávajte si pozor na zlodejov paliva! Obyčajne prídu v noci, odspodu poškodia nádrž a ukradnú jej obsah. Asi pred mesiacom takýto prípad riešili hasiči v Piešťanoch, keď ich zavolali k vytečenému benzínu na parkovisku na Sídlisku A. Trajan. Polícia však eviduje ďalšie tri krádeže – všetky sa odohrali v obci Banka.

V Dolnom Lopašove zhorel stoh slamy

Piešťanskí hasiči minulý týždeň utesňovali navŕtanú nádrž, z ktorej zlodej ukradol palivo, hasili stoh slamy v Dolnom Lopašove ale zavolali ich aj ku kurióznemu prípadu otvárania bytu, lebo susedka si myslela, že s jej známou čosi je. Tá bola našťastie iba nakupovať.

Vivat Vrbovský poľnohospodársky golf, vivat Bohuš!

Na príjemne „namaknutom“ , jemne skyprenom, pohnojenom teréne po orbe so zvyškami strniska sa v mestečku pod šikmou vežou konali štvrté Majstrovstvá sveta a vesmíru ve vrbovskom poľnohospodárskom golfe (4.MSaV ve VRPOGO). Na pred verejnosťou i novinármi utajené miesto prišli najlepší golfisti z Vrbového, Malženíc, Maduníc, Holíča i Bratislavy. Namiesto golfovej palice si doniesli motyku, namiesto botasiek obuli gumáky.

Karate sa venuje iba tri roky a dnes je Majsterkou Európy

Mladá piešťanská karatistka Annamária Valová dosiahla ešte v polovici septembra na majstrovstvách Európy v štýle Goyu Ryu skvelý úspech. Členka klubu Seigokan totiž na súťaži v Rakúsku nenašla premožiteľku a stala sa európskou šampiónkou. Piešťanský týždeň sa spýtal trénera (senseia) Michala Babiara, ako sa na tento výrazný úspech slovenského karaté díva s odstupom času.

Ženská reprezentácia odohrá v Piešťanoch oba zápasy, v nominácii sú tri Čajky

Na návrh trénera ženskej reprezentácie Maroša Kováčika pozvalo vedenie Slovenskej basketbalovej asociácie 15 hráčok do tímu, ktorý sa od nedele začne v Piešťanoch pripravovať na záver dobre rozbehnutej kvalifikácie o postup na ME 2017. Z Piešťanských Čajok sa do tímu dostali tri hráčky – Nikola Dudášová, Angelika Slamová a Terézia Páleníková. V piešťanskej Diplomat aréne sa odohrajú obe kvalifikačné stretnutia – proti Islandu (19. novembra) a Maďarsku (23. novembra).


Wakeskaterka Zuzana Vráblová opäť majsterkou sveta!

Piešťanka Zuzana Vráblová sa v mexickom Morelose stala majsterkou sveta vo wakeskatingu v kategórii Open. Členka tímu Red Bull triumfovala s bodovým ziskom 68,33, druhá Ori Boujová z Izraela ich nazbierala 63,67. Na treťom mieste skončila Talianka Elisa Costanzová s bodovým súčtom 52,67. Dvadsaťsedemročná Vráblová získala už piaty titul svetovej šampiónky. Prvú medailu pre Slovensko v Morelose získal Július Lang, ktorý si v kategórii juniorov vybojoval bronz. V triede Open obsadil piatu priečku.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav