V Piešťanskom týždni 34/2015 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 17. augusta 2015, 14:34
  • Autor:red

Ak vás zaujíma aktuálne dianie v Piešťanoch, ale i v regióne, neváhajte a už v utorok ráno si kúpte najnovšie vydanie Piešťanského týždňa! Dočítate sa v ňom o horúcich novinkách v politickom, spoločenskom, kultúrnom i športovom dianí. Gazdinky sa môžu inšpirovať receptom, mladé ženy bábätkom, muži fotografiami krásnych dám a tí, čo ešte neobjavili naše kvality, listovaním 24 strán najčítanejšieho regionálneho periodika Piešťanský týždeň.

Policajti na pešej zóne pokutujú najmä domácich

Podpora rasovej neznášanlivosti na radnici či nevhodná iniciatíva primátora Miloša Tamajku, namierená voči neeurópskemu etniku, sa v konečnom dôsledku obrátila voči samotným Piešťancom. I tak by sa dal nazvať nátlak piešťanského primátora na mestskú políciu, aby zakročila voči konkrétnemu etniku. Podľa Amnesty International Slovensko riešenie problému s divokým bicyklovaním detských návštevníkov kúpeľného mesta radnica nezvládla.


Trebatické hody prerušila búrka
Napriek tomu, že len niekoľko kilometrov od Trebatíc sa konal jeden z najväčších festivalov na Slovensku, diváci zaplnili motokárovú dráhu do posledného centimetra. Minulý víkend sa vo veľkom zabávalo na Hodoch Trebatice.


Pohár mesta Vrbové získal Trenčan

Napriek úpadku oblastných výstav psov sa stále nájdu ľudia, vďaka ktorým tieto kynologické akcie ožívajú. V nedeľu 16. augusta jednu zorganizovali aj v našom regióne, v meste Vrbové.

Matka príroda má zmysel pre humor

Približne pred týždňom sa sociálne siete väčšiny užívateľov začali zapĺňať jednotnými statusmi, znejúcimi „Nemá niekto na predaj lístky na Grape?“. Mnohým sa tak podarilo dostať do Piešťan vďaka vstupenkám „z druhej ruky“. Počas víkendu však zo stanov unikali pre iróniu prírody.

Primátor dôchodcom sľubuje úľavy – chce znížiť dane
Piešťanský primátor Miloš Tamajka rozdáva dôchodcom s najväčšou pravdepodobnosťou nesplniteľné sľuby. Inak sa ani nedajú chápať primátorove vyjadrenia počas jeho stretnutia s Radou seniorov. Dôchodcom prisľúbil zníženie dane z nehnuteľností, ale i poplatkov za vývoz smetí. Ako priznáva, bez zastupiteľstva nič z toho, čo nasľuboval, splniť nedokáže.

V Sokolovciach zhorelo auto aj garáž
Piešťanskí hasiči v uplynulom týždni vyrážali do terénu trinásťkrát. V tropických horúčavách horeli obrovské plochy slamy na riadkoch, ale aj suchá tráva a kríky. Likvidovali popadané stromy po sobotnej búrke a zasahovali pri požiaroch áut i garáže. Vrátili na kolesá aj auto na letisku, prevrátené opitými návštevníkmi festivalu Grape.

Evanjelici oslávili 110. výročie postavenia kostola

Za zvuku zvonov a organovej hudby sa začali slávnostné bohoslužby v kostole Evanjelického a.v. cirkevného zboru v Piešťanoch. V nedeľu 16. augusta si veriaci pripomenuli 110. výročie posvätenia chrámu takmer tri hodiny trvajúcou slávnosťou.


Vrbovské Čango opäť po roku na chvíľu vozilo cestujúcich

Na trati Piešťany Vrbové sa opäť po roku ozýval klaksón  z motorového vláčika – Vrbovského Čanga. Vozeň typu M131.1 prevážal v nedeľu 16. augusta cestujúcich medzi piešťanskou a vrbovskou železničnou stanicou. Organizátori z občianskeho združenia Čango po vykosenej trati previezli historickým vláčikom, premávajúcim cez Trebatice a Krakovany, asi 1 500 cestujúcich.

Piešťanci sa najskôr modlili a potom hodovali

Piešťanci majú deň hodov odvodený od sviatku patróna rímsko-katolíckeho kostola Svätého Štefana v starých Piešťanoch. Aj tento rok si ho uctili najskôr v modlitbách a potom pri ľudovej zábave. Slávnosť sa začala najskôr v chráme, kde farár Marián Ondrejka privítal hostí.

Sĺňava hostila preteky vznášadiel po vyše 20 rokoch

Vôňa benzínu a zvuk silných motorov. Práve na to, ste počas uplynulého víkendu mohli naraziť na piešťanskej Lodenici. Konalo sa tu totiž štvrté kolo tohtoročného seriálu majstrovstiev Európy vznášadiel – Grand Prix Slovakia 2015. Organizátori z Klubu vodného motorizmu a vodných športov Piešťany zorganizovali v kúpeľnom meste preteky po dlhej dobe, naposledy sa konalo v roku 1992 a veruže to stálo za to.

Filus so Slukom sa zhodujú: V crossfite máme tie najvyššie ambície

V minulom vydaní Piešťanského týždňa sme vás informovali, že v Piešťanoch máme výborných športovcov, ktorý sa venujú crossfitu. Michal Sluka a Juraj Filus z Crossgymu Piešťany nedávno excelovali na crossfitovej súťaži v Bratislave. Obaja nám v exkluzívnom dvojrozhovore priblížili viaceré detaily o crossfite, športe, ktorý širokej verejnosti ešte nie je taký známy, no pomaličky sa stáva trendom i životným štýlom.


Ratnovce i Dolný Lopašov nadeľovali, Hornák strelil štyri

Regionálne futbalové súťaže pokračovali druhým kolom novej sezóny a opäť boli vidieť zaujímavé zápasy. Trebatice v hodovom zápase porazili Gbely 2:1, Borovce dokázali zvíťaziť vo Veľkom Orvišti, Ratnovce i Dolný Lopašov svojim súperom uštedrili nádielku a Nižná strelila päť gólov Merašiciam. Hviezdou kola sa stal P. Hornák s D. Lopašova, ktorý Ostrovu strelil štyri góly.

0 Shares

Najnovšie správy

Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila