V Piešťanskom týždni 27/2016 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 3. júla 2016, 16:47
  • Autor:red

Ak vás zaujíma aktuálne dianie v Piešťanoch, ale i v regióne, neváhajte a už v utorok ráno si kúpte najnovšie vydanie Piešťanského týždňa! Dočítate sa v ňom o horúcich novinkách v politickom, spoločenskom, kultúrnom i športovom dianí. Gazdinky sa môžu inšpirovať receptom, mladé ženy bábätkom, muži fotografiami krásnych dám a tí, čo ešte neobjavili naše kvality, listovaním 24 strán najčítanejšieho regionálneho periodika Piešťanský týždeň.

Piešťany zrejme prišli o možnosť žiadať eurofondy

Záverečné vyúčtovanie rozpočtu mesta Piešťany za rok 2015 poslancov zastupiteľstva nenadchlo a vyvolalo búrlivú diskusiu. Podľa poslancov vedenie mesta míňalo prostriedky „hala-bala“ a svoju robotu, za ktorú sú platení z peňazí občanov, nezvládajú. Viceprimátor Michal Hynek sa voči tomu ohradil a podľa neho ide zo strany poslancov o zavádzanie a demagógiu. Druhý viceprimátor Tomáš Hudcovič však po zastupiteľstve potvrdil, že v dôsledku množstva chýb z minulého roku mesto zrejme príde o eurofondy.

Komentár: Zmätky a hádky v TAVOS-e nemajú konca

Boj o moc v Trnavskej vodárenskej spoločnosti (TAVOS) sa stále neskončil. Preukázali to aj skutočnosti, ktoré sa udiali na riadnom valnom zhromaždení vodární v utorok 28. júna v Maduniciach. Kým na májovom mimoriadnom valnom zhromaždení TAVOS-u nadpolovičnou väčšinou hlasov akcionári odvolali z dozornej rady piešťanského primátora Miloša Tamajku a spolu s ním aj primátorku Vrbového Emu Maggiovú, na minulotýždňovom stretnutí starostov z deväťdesiatich ôsmich obcí im Tamajka na oplátku oznámil, že Okresný súd v Piešťanoch svojím predbežným opatrením platnosť ich uznesenia z predchádzajúceho valného zhromaždenia pozastavil.

Mesto si počína nehospodárne, neefektívne a neúčelne

Nehospodárne, neefektívne a neúčelné nakladanie s finančnými prostriedkami na piešťanskej radnici. Tak by sa dala zhrnúť najnovšia správa hlavného kontrolóra mesta Petra Konečného, ktorá odznela na mestskom zastupiteľstve vo štvrtok 30. júna. 

Oheň na pódiu vystriedal dážď, Topfest ukončili predčasne

Najväčšie rockové šialenstvo na Slovensku máme opäť za sebou. Trojdňový maratón hudby, zábavy, dobrého jedla aj pitia prilákal na Letisko Piešťany tisíce ľudí z celej krajiny, ale i okolitých štátov.

J. Orlovský: Pri otvorení Elektrárne som mal pocit zadosťučinenia 

Dlhoročný hovorca Západoslovenskej energetiky, Piešťanec Ján Orlovský si pred desiatimi rokmi vzal do hlavy, že pamiatkovo chránená mestská Elektrárňa si zaslúži dôstojnejšie postavenie a – podarilo sa.

Obeh vody spojazdnia tento týždeň, fontánu spustia v auguste

V Piešťanoch sa chystajú spustiť dávno nepoužívanú fontánu pri kine v mestskom parku. Známu sošku chlapca s rybami, ktorá krášli tradicionalistické dielo Ladislava Polláka , zhotovené z pieskovca a umelého kameňa už pracovníci Služieb mesta Piešťany (SMP) vyčistili za pomoci vysokotlakových prúdov vody. Šachtu, v ktorej bolo ukryté staré technologické zariadenie odvetrali, pretože vo vnútri bolo príliš vlhko. Nové majú namontovať už tento týždeň.

Žena vypadla z kamióna, zomrela

V Drahovciach došlo k tragédii. Na ceste skonala 33 ročná Maduničanka, ktorá vypadla z rumunského kamióna. V utorok 28.júna. asi o 4.20 h si svedok v obci Drahovce všimol na zemi ležiace telo. Zatelefonoval na políciu a oznámil, čo videl. Vzápätí nato zastavila polícia v Piešťanoch rumunský kamión a posádku auta Škoda Felícia. Štyridsaťtri ročného rumunského vodiča a dvoch mužov z Felície zadržali. 

Prvý prázdninový týždeň vstup za vysvedčenie zdarma

Funny park s nafukovacími atrakciami je po zimnom spánku znovu sprístupnený verejnosti. Po dvoch rokoch, kedy ho opätovne sprevádzkovali, zaznamenali prvých návštevníkov  koncom  júna. Deti majú prvý prázdninový týždeň kúpanie zadarmo.

Vysvedčenia rozdané, pekné prázdniny!

Školáci dostali vo štvrtok 30. júna vysvedčenia. Tí menší – prváci s obrovskými kyticami kvetov zažili vo svojom živote imaginárnu chvíľu rozlúčky so spolužiakmi i učiteľkou pred prázdninami po prvý krát. Väčší, štvrtáci sa lúčili s prvým stupňom, deviataci dávali zbohom celej základnej škole. Aké to bolo na piešťanskej „sedmičke?“ Nechýbali slzy, úsmevy, dojatie, kytice aj vtipkovanie.

Crossfiteri Filus so Slukom v Havířove na druhom mieste medzi dvojicami 

Piešťanskí crossfiteri z Crossgymu Juraj Filus a Michal Sluka koncom júna zúčastnili na súťaži dvojíc v českom Havířove – Superior 14 „Regionals“. Hoci Piešťanci vôbec prvýkrát súťažili ako dvojica, v elitnej kategórii, kde sa zišla kvalitná konkurencia skončili na druhej priečke. 

Prezident ŠHK 37 Jaroslav Lušňák o novej sezone: Zatiaľ to nevyzerá príliš dobre

Budúcnosť seniorského hokeja v Piešťanoch je stále nejasná. Prezident ŠHK 37 Piešťany pripustil, štart A-mužstva v nasledujúcej sezóne Tipsport ligy je ohrozený. S istotou bude mať v Piešťanoch svoje sídlo slovenská reprezentácia do 20 rokov. Piešťanský hokej však trápia aj technické problémy, a to výmena mantinelov, resp. plexiskiel, ktorá sa skomplikovala pri jednaniach s mestom Piešťany. 

Čajky s kvalifikáciou nerátali, cieľ je však jednoznačný. Postúpiť!

Piešťanské Čajky sa v ročníku 2016/207 opäť predstavia v druhej najprestížnejšej ženskej basketbalovej súťaži v Európe – Európskom pohári FIBA. Po minuloročnom vydarenom pôsobení, kedy Čajky dokázali porážať silné zahraničné celky si účasť v základnej skupine budú musieť tentoraz zabezpečiť v kvalifikácii, kde im žreb prisúdil maďarský tím PEAC Pécs.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav