V Piešťanskom týždni 25/2016 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 20. júna 2016, 15:41
  • Autor:red

Ak vás zaujíma aktuálne dianie v Piešťanoch, ale i v regióne, neváhajte a už v utorok ráno si kúpte najnovšie vydanie Piešťanského týždňa! Dočítate sa v ňom o horúcich novinkách v politickom, spoločenskom, kultúrnom i športovom dianí. Gazdinky sa môžu inšpirovať receptom, mladé ženy bábätkom, muži fotografiami krásnych dám a tí, čo ešte neobjavili naše kvality, listovaním 24 strán najčítanejšieho regionálneho periodika Piešťanský týždeň.

Prepustení žalujú radnicu o stovky tisíc eur

Záverečné vyúčtovanie piešťanského mestského rozpočtu za rok 2015 v pondelok 20. júna po uzávierke tohto čísla Piešťanského týždňa prerokovávala aj mestská rada. I napriek tomu, že výsledok sme do vydania nestihli zapracovať, už mestské komisie, ktoré zasadali v uplynulých týždňoch, k nemu vyjadrili zásadné výhrady. Poukázali na prečerpávanie jednotlivých položiek rozpočtu o stovky percent, ale aj naopak nečerpanie prostriedkov v dôležitých položkách pre chod mesta. Na dôvažok zdanlivé úspory na mzdách sa vďaka žalobám môžu čoskoro premeniť na státisícové škody.


R. Cicutto: Tamajkovo ničnerobenie sa mestu predraží

Piešťanská radnica v uplynulých dňoch zverejnila vyhodnotenie čerpania mestského rozpočtu za rok 2015. V ňom sa ukázala i zdanlivá úspora verejných prostriedkov vo výške viac ako pol milióna eur. Na verejnosti rezonovalo aj odvolanie primátora Miloša Tamajku z dozornej rady Trnavskej vodárenskej spoločnosti (TAVOS), ale i problematika okolo zadĺženého letiska. V súvislosti z uvedenými témami sme vyspovedali niekdajšieho piešťanského primátora Rema Cicutta.

Za útek väzňa traja dozorcovia na dlažbe, aj im hrozia mreže

Po úteku väzňa Ľubomíra Behana prepustili troch dozorcov. Leopoldovskú väznicu navštívili v utorok 14. júna podpredsedníčka vlády a ministerka spravodlivosti L. Žitňanská spolu s generálnym riaditeľom Zboru väzenskej a justičnej stráže (ZVJS) Milanom Ivanom.  Bolo to štyri dni potom, čo zo služby vyhodili troch dozorcov.


Zabavené zvieratá z Bodony sú späť na ranči Cawalero

Patálie so zabavenými zvieratami z ranču Cawalero na Vážskom ostrove v Piešťanoch nemajú konca. Majiteľka, ktorej dva kone, jedného poníka a tri psy v zúboženom stave v úvode tohto roka zabavil veterinárny inšpektor Ján Šiška z trnavskej regionálnej veterinárnej a potravinovej správy a umiestnil do náhradnej starostlivosti, zvieratá získala späť. Stalo sa tak v piatok 17. júna, keď dvokátka, ktorú si majiteľka najala, spochybnila formálnu správnosť rozhodnutia veterinárneho inšpektora.

Nálepkova ulica: Kolóny a málo parkovacích miest

Veľké parkovisko na Nálepkovej ulici v Piešťanoch využíva mnoho vodičov idúcich do miestnej nemocnice, nákupných prevádzok či len na prechádzku do centra. V zhustenej premávke sa tam však často vytvárajú dlhé kolóny, ktoré blokujú aj vodičov ulicou len prechádzajúcich.

Deti ohrozujú zhnité dosky na ihrisku

Piešťanské mamičky vedia, že viaceré detské ihriská sú už dlhšie obdobie v kritickom stave. Hrdzavé hracie prvky a prehnité dosky nájdeme nielen v okrajových častiach mesta, ale aj v centre mesta.

Kosenie mestských plôch komplikuje počasie

Obyvatelia kúpeľného mesta už dlhšie obdobie hromžia nad nedostatočným kosením verejných plôch. Služby mesta Piešťany však robia čo môžu, tento rok im situáciu komplikuje práve počasie. Urýchliť kosenie nie je možné ani pre viac než desaťročné poruchové stroje.


Ženy z chránenej dielne šijú vaky pre deti utečencov

Piešťanky šijú detské textilné nosiče pre deti utečencov. Pestrofarebné výrobky putujú do zberného tábora v Grécku. Prvých päťsto pomôcok ušili pracovníčky z chránenej dielne, ktorú založila Piešťanka Anna Ďurinová.


Piešťanec získal striebro na majstrovstvách Rakúska v break dance

Na majstrovstvách Rakúska v Grazi získal striebro 26-ročný breaker Boris Turčan. Medzi svetovou i európskou elitou tanečníka, ktorý zvláda 34 otočiek cez rameno poznajú pod prezývkou Bobeš. Tak ho volajú aj kamaráti.


Kvalitu keksov by elektrické špirály mali zachovať

Jedným z mála úkazov, ktoré patria neodmysliteľne ku koloritu Vrbovskej cesty v Piešťanoch je jej vôňa. Keď sa v areáli už dávno zaniknutého Ružového mlyna pečú na historickej, viac ako šesťdesiat ročnej linke Marína keksy,  ulica vonia po aníze a fenikle. Pri Indian keksoch cítiť kakao. Linku ide jej nový majiteľ, spoločnosť  Laguna centrum, ktorá pečie aj detské piškóty a Piešťanské oblátky, inovovať.


Vodnopólistky KVP Kúpele Piešťany vládnu Slovensku vo všetkých kategóriach

Ženské vodné pólo v Piešťanoch má za sebou nesmierne úspešnú sezónu. Družstvo žiačok, kadetiek, junioriek i žien KVP Kúpele Piešťany totiž dokázali ovládnuť svoje súťaže a vybojovali tak celkovo štyri majstrovské tituly. Sezóna 2015/2016 sa tak dá považovať za historickú a bude ju ťažké prekonať.

V Piešťanoch by mala sídliť hokejová „dvadsiatka“. Čo bude s havranmi?

Zápasy najvyššej slovenskej hokejovej súťaže Tipsport ligy by mali piešťanskí fanúšikovia vidieť aj v budúcej sezóne. Zatiaľ však nie je isté, či hlavnými aktérmi budú hokejisti ŠHK 37 Piešťany, no takmer s určitosťou sa v Piešťanoch v nasledujúcom ročníku usídli hokejová reprezentácia do 20 rokov združená v projekte HK Orange 20.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav