V Piešťanskom týždni 24/2017 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 20. júna 2017, 08:29
  • Autor:red

Ak vás zaujíma aktuálne dianie v Piešťanoch, ale i v regióne, neváhajte a už v utorok ráno si kúpte najnovšie vydanie Piešťanského týždňa! Dočítate sa v ňom o horúcich novinkách v politickom, spoločenskom, kultúrnom i športovom dianí. Gazdinky sa môžu inšpirovať receptom, mladé ženy bábätkom, muži fotografiami krásnych dám a tí, čo ešte neobjavili naše kvality, listovaním 24 strán najčítanejšieho regionálneho periodika Piešťanský týždeň.

Bratislavská cesta: Mesto súťaží o cyklochodník

Tepna Piešťan, ktorú denne využívajú tisíce vodičov, prepravcov i domácich, ani po dvoch rokoch od výrubu stromov nepôsobí reprezentatívne. Bratislavská cesta, z ktorej pred dvomi rokmi pre rekonštrukciu plynovodov zmizlo sedemnásť javorov, sofora, slivka i smrek, stále pôsobí ako tŕň na oko. Čo s ňou bude ďalej?

Krásne ženy a silné stroje neohrozilo ani počasie

Festival, ktorý spája všetkých motoristov, má za sebou 14. ročník. Od piatku 16. do nedele 18. júna sa to v Piešťanoch, a najmä na tamojšom letisku, hemžilo špeciálne upravenými silnými autami. Večery zasa patrili hudobným koncertom.


Múzeum nesie meno po Imrichovi Winterovi

Balneologické múzeum v Piešťanoch nesie od štvrtka 15. júna meno po svojom zakladateľovi Imrichovi Winterovi. Pri tejto príležitosti uviedli v hlavnej expozícii múzea, ktorá sa nachádza v Kúpeľnej dvorane i publikáciu s názvom Winterovci a Piešťany. Odhalili tiež bronzovú bustu zakladateľa múzea z dielne sochára Martina Pala a sprístupnili výstavu o osobnosti I. Wintera.

Kňaz Anton Srholec – slovenský Don Bosco

V deň osadenia objektu PAS v piešťanskom Teplickom cintoríne, v pondelok  12. júna si piešťanská verejnosť spolu s duchovne vyspelým Slovenskom pripomenula 88. výročie narodenia jednej z najväčších osobností moderných dejín  krajiny –  prenasledovaného a väzneného kňaza, Antona Srholca.
 

Na bicykli po hlavných ťahoch? Ďakujem, neprosím!

My, decká z piešťanskej Kanady, sme mali vždy všade strááášne ďaleko. Ďaleko do mesta, ďaleko  do školy, na Bodonu, do kúpeľov na Evu aj na vajcovku, ďaleko na Lodenicu aj Sĺňavu. Len stanica bola po ruke. A tak niet divu, že tak rýchlo ako sme sa dokázali postaviť na vlastné nohy a kráčať, naučili sme sa aj bicyklovať. Kým sme boli malí, pod rúrou a keď sme troška povyrástli, aj nad ňou.


Kúpalisko Eva, to boli aj hlášky Ruda Bačíka

Kúpalisko Eva. Voda tmavá ako kofola, krik, vajcový smrad, hlava na hlave. Pred bufetom „šóry“ na párky s horčicou. Stojany plné bicyklov, plná kapacita. Chlapci skákajúci cez plot a do toho hláška plavčíka Ruda Bačíka: „Našli sa dva klúče, jeden dózický a druhý takýto!“ Vtipné hlášky podedil po svojom otcovi, správcovi kúpaliska, ktorý bol osobným priateľom českého komika Vlastu Buriana.

Po javisku lietali bosorky aj akrobatky

Blížiaci sa koniec školského roka opäť priniesol záverečný koncert talentovaných detí. Žiaci zo Súkromnej základnej umeleckej školy v Piešťanoch v utorok 13. júna predviedli na pódiu Domu umenia, čo sa za uplynulé mesiace driny naučili.

Piešťany môžu z európskeho šampionátu vyťažiť

Majstrovstvá Európy basketbalistov do 18 rokov bude tento rok hostiť Slovensko. Na deväť dní (29. júla – 6. augusta) sa Bratislava a Piešťany stanú centrom európskeho mládežníckeho basketbalu. Slovenskí fanúšikovia tak budú mať možnosť spoznať budúce hviezdy paluboviek.


Ragbisti na turnajoch v Čunove a Trnave

Domáce ihrisko 1. RC Slovana Bratislava v Čunove sa v sobotu 10. júna zaplnilo mladými nádejami slovenského, ale aj českého ragby, aby odohrali tretí turnaj detí v tomto roku. Samozrejme, miniragbisti z Rugby Union Clubu (RUC) Piešťany na podujatí nemohli chýbať.

SP: Babač vybojoval v Poznani bronz

Slovenský reprezentant vo veslovaní, Piešťanec Lukáš Babač, má za sebou úspešné vystúpenie na pretekoch druhého kola seriálu Svetového pohára (SP) 2017 v poľskej Poznani, kde si vybojoval bronzovú pozíciu v mužskom skife ľahkých váh.

0 Shares

Najnovšie správy

Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav