V Piešťanskom týždni 24/2016 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 13. júna 2016, 15:39
  • Autor:red

Ak vás zaujíma aktuálne dianie v Piešťanoch, ale i v regióne, neváhajte a už v utorok ráno si kúpte najnovšie vydanie Piešťanského týždňa! Dočítate sa v ňom o horúcich novinkách v politickom, spoločenskom, kultúrnom i športovom dianí. Gazdinky sa môžu inšpirovať receptom, mladé ženy bábätkom, muži fotografiami krásnych dám a tí, čo ešte neobjavili naše kvality, listovaním 24 strán najčítanejšieho regionálneho periodika Piešťanský týždeň.

Za mestskú dopravu zaplatí radnica 375-tisíc eur

Na májovom zastupiteľstve v piešťanskej knižnici poslanci rokovali aj o mestskej autobusovej doprave (MAD). Jej prevádzkovateľ, firma ARRIVA z Trnavy, žiada navýšenie mestskej dotácie na prevádzku autobusov zo sumy 330-tisíc až na čiastku 390-tisíc eur.

Riešili zimný štadión a spodnú vodu v Kocuriciach

O problémoch so spodnou vodou v Kocuriciach rokovala na svojom zasadnutí aj mestská komisia pre životné prostredie. Okrem tejto témy na stretnutí vo štvrtok 9. júna prebrali i požiadavku na navýšenie dotácie na energie pre nájomcu zimného štadióna aj účtovnú uzávierku rozpočtu mesta Piešťany za rok 2015.

Piešťanec ušiel zo strechy väznice, jeho predchodca z kuchyne

Pátranie po odsúdenom 24-ročnom Piešťancovi Ľubomírovi Behanovi pokračuje. „Posledný prípad takejto mimoriadnej udalosti sa stal v ústave Leopoldov vo februári 2010,“ povedal pre Piešťanský týždeň riaditeľ kancelárie generálneho riaditeľa Zboru väzenskej a justičnej stráže v Bratislave, Adrián Baláž.


Na komisii pre kultúru aj o cyklistickom logu

Na zasadnutí mestskej komisie pre kultúru a názvoslovie rokovali aj o športe, predaji amfiteátra v parku, ale aj o účtovnej uzávierke minuloročného rozpočtu mesta Piešťany. Členovia komisie sa v stredu 8. júna pod vedením predsedníčky Adriany Drahovskej zoberali aj návrhom na nový prívlastok kúpeľného mesta „Piešťany fenomén cyklistiky“.

Ján Horňák zviditeľnil Piešťany, primátor ho odignoroval

Kúpeľný ostrov v Piešťanoch ožil historickými oldtimermi. Po prvý raz Slovensko organizovalo svetovú prehliadku veteránov s názvom FIVA World Rally Slovakia 2016. Krajina, rovnako ako i mesto Piešťany sa vďaka mimoriadne vydarenému podujatiu opäť nachvíľku stali svetovými. Organizátor Ján Horňák pre Piešťanský týždeň prezradil zákulisné informácie akcie, no pozastavil sa i nad neúčasťou primátora Miloša Tamajku.

Nebezpečné ihrisko na Vodárenskej

Hrdzavý kolotoč, zničené závesné hojdačky a jeden hrací prvok zarastený trávou. Taký bol pohľad okoloidúcich či vodičov prechádzajúcich okolo plochy na križovatke piešťanských ulíc Kláštorská a Vodárenská.

Milovníkov psov najviac očarila hendikepovaná Beky

Po ročnej odmlke sa na pódiu Hudobného pavilónu v Piešťanoch opäť predviedli psíky všetkých typov a veľkostí. V sobotu 11. júna sa 14 majiteľov krížencov a psov „bez papiera“ stretlo pri obľúbenom podujatí Piešťanský oriešok.


Šaty vicemiske Nikolete Duchoňovej ušila Piešťanka

Prvá  vicemis súťaže Miss Slovakia 2013, Nikoleta Duchoňová z Piešťan sa vydala za hokejového lídra spod Tatier, krídelníka popradských „kamzíkov“ Richarda Rapáča. Sobáš mali v sobotu 4. júna v kaplnke svätého Bartolomeja vo Fričovciach.


Storočného oslávenca posadili v Krakovanoch na skúter

V rodine Pekarčíkovcov z Krakovian bolo veselo. Otec Anton oslavoval storočnicu a najmladší syn Bohuslav päťdesiatku. Dedka posadili na skúter, aby si pripomenul časy, keď  jazdieval s vetrom vo vlasoch do Vrbového.  Jeho žltý Pionier poznal každý z kvetinárstva, kde kedysi Anton Pekarčík pracoval. Bolo to už straáááášne dávno. Medzi prvých vinšovníkov patril ešte v týždni starosta František Klinovský.

Vydarený 60. ročník cyklistických pretekov Okolo Slovenska finišoval v Piešťanoch

V nedeľu to v Piešťanoch žilo cestnou cyklistikou! Jubilejné šesťdesiate preteky Okolo Slovenska zakončila najrovinatejšia piata etapa spod bojnického zámku, ktorá finišovala Námestie Slobody v Piešťanoch. Celkovým víťazom pretekov patriacich do seriálu Europe Tour a kategórie 2.2., sa stal Talian Mauro Finetto z tímu Unieuro Willier. Slovinec Jan Tratnik z tímu Amplatz-BMC bol zasa hrdinom nedeľňajšej záverečnej 5. etapy, keď na trase dlhej 121,9 km medzi Bojnicami a Piešťanmi dosiahol víťazný čas 2:39:39 h.


Piešťanské Čajky sa prihlásili do Európskeho pohára!

Piešťanské Čajky sa aj v nasledujúcej sezóne predstavia v druhej najprestížnejšej klubovej súťaži v Európe. Vedenie klubu prihlásilo tím z kúpeľného mesta do Európskeho pohára žien, ktorý hrali Čajky aj minulý rok a počínali si veľmi úspešne. Fanúšikovia tak budú mať opäť možnosť vidieť kvalitný basketbal so špičkovými európskymi družstvami.

Legendárny Giacomo Agostini: Som šťastný, že som mohol do Piešťan pricestovať

Hosťom piešťanského podujatia FIVA Wordl Rally 2016 bol počas uplynulého víkendu legendárny taliansky pretekár a 15-násobný majster sveta v cestných motocykloch Giacomo Agostini. Piešťanskému týždňu sa 73-ročnú motoristickú superstar podarilo vyspovedať a v exkluzívnom rozhovore nám prezradil viacero zaujímavých informácii.

Sezóna regionálnych futbalových súťaží skončila. Z postupu sa tešia Moravany a D. Lopašov

Sezóna regionálnych futbalových súťaží je na konci. Počas víkendu sa odohralo posledné jarné kolo a opäť bolo vidieť zaujímavé stretnutia. Krakovany prehrali v Moravskom Sv. Jáne 1:7, keď dal šesť gólov Bolf, Veľké Orvište porazilo Šulekovo 6:2, Šípkové zdolalo Banku 7:0 a Chtelnica Koplotovce 4:0.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav