V Piešťanskom týždni 21/2016 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 23. mája 2016, 15:59
  • Autor:red

Ak vás zaujíma aktuálne dianie v Piešťanoch, ale i v regióne, neváhajte a už v utorok ráno si kúpte najnovšie vydanie Piešťanského týždňa! Dočítate sa v ňom o horúcich novinkách v politickom, spoločenskom, kultúrnom i športovom dianí. Gazdinky sa môžu inšpirovať receptom, mladé ženy bábätkom, muži fotografiami krásnych dám a tí, čo ešte neobjavili naše kvality, listovaním 24 strán najčítanejšieho regionálneho periodika Piešťanský týždeň.

Za vraždu pred súdom

Smrť mladíka Mareka Kalužu otriasla v septembri minulého roka celým Vrbovým. Obžalovaný z jeho vraždy Róbert Reško sa po dlhých mesiacoch strávených vo vyšetrovacej väzbe konečne za svoj čin zodpovedá pred súdom. Pri prvých dvoch pojednávaniach si Marekovi rodičia museli vypočuť zdrvujúce podrobnosti posledných minút života svojho syna, ale aj slová kamaráta, ktorý po tom, ako sa ho Marek zastal pred útokom rozzúrenej dvojice otca so synom Patrikom, z miesta bitky zbabelo utiekol.

Tamajka v dozornej rade TAVOS-u skončil

Piešťanského primátora Miloša Tamajku odvolali z dozornej rady Trnavskej vodárenskej spoločnosti (TAVOS) a spolu s ním o funkciu v tomto riadiacom orgáne prišla i primátorka Vrbového Ema Maggiová. Stalo sa tak na mimoriadnom valnom zhromaždení v pondelok 23. mája, ktoré sa konalo v Maduniciach.

Ohrozili strom, káble mali ísť pomedzi korene

V takmer celých Piešťanoch od apríla buduje spoločnosť CNC multimediálne siete. Občania tolerujú rozkopané chodníky, pretože investor sľubuje množstvo televíznych staníc, využívanie optického internetu či bezplatné telefonovanie v sieti UPC. Piešťanci však netolerujú poškodzovanie zelene. Minulý týždeň upozornili na podozrivý výkop v tesnej blízkosti stromu na Žilinskej ceste pri Priori.

Marián Čekovský: „Chcem sa vždy hrať, kto sa hrá, väčšinou nie je zlý.“

Na pódiu sa objavila Snehulienka, za kllávesy si sadol Marián Čekovský a deti v mestskej knižnici prestali vnímať čas i priestor. Obaja lídri najkrajšej slovenskej rozprávkovej hry, ktorá získala titul Zázračný oriešok, pripravili vo štvrtok 19. mája pre piešťanských školákov parádnu zábavu.  Čekovský dokázal viac ako hodinu udržať pozornosť asi stovky neposedných detí. Hral, spieval, zabával sa, učil drobizg  texty piesní, ktoré zložil.


Piešťanské letisko opäť ožilo motorkami

Vôňa benzínu, dym zo spálených pneumatík a obrovský rachot sprevádzal ďalší ročník zrazu milovníkov dvojkolesových tátošov. V sobotu 21. mája sa na piešťanskom letisku stretli všetky generácie a spoločne si užili Deň motorkárov.

Milan Lasica: Neznámi herci neznamenajú nič

Nezabudnuteľný slovenský herec, spevák, poet a humorista Milan Lasica opäť navštívil Piešťany. V sobotu 14. mája sa postaral o slávnostný odpal prvej loptičky v rámci Benefičného golfového turnaja organizovaného Nadáciou Adeli a Piešťanskému týždňu poskytol exkluzívny rozhovor.

Remeselníci zaplnili Kúpeľný ostrov

Kúpeľný ostrov hral všetkými farbami. Uplynulý víkend sa tam rozložili remeselníci z celého Slovenska a okolitých štátov a predvádzali návštevníkom produkty všetkých druhov.

V múzeu zažili dobu ľadovú, prispeli na opravu domčeka

Počas Noci múzeí sa dvere troch expozícií Balneologického múzea v Piešťanoch nezatvárali. Od poludnia až do deviatej večer si v sobotu 21. mája návštevníci obzerali unikátne exponáty z doby ľadovej vo Vile Liske a počúvali prezentácie. Potom sa prešli cez park do hlavnej expozície v Kúpeľnej dvorane, kde sa ženy, muži i deti prezliekali do krojov a fotili pred roľníckym domčekom. Žilo to tam kvízmi o rímskych zlatníkoch, historickými fotkami i tvorivými dielňami.

Sústredenie v Španielsku si atlétka T. Beitlová okorenila víťazstvo v lokálnych pretekoch

Sezóna piešťanskej atlétky Terézie Beitlovej je v plnom prúde. Novinkou oproti minulému roku je spolupráca s bývalým olympionikom Marcelom Mataninom. Piešťanka navyše nedávno absolvovala sústredenie v Španielsku, kde vyhrala aj regionálne preteky.


O účasti hádzanárov v extralige sa rozhodne v najbližších dňoch

Víťaz I. ligy v hádzanej mužov 2015/2016 je známy už od konca apríla, stali sa nimi hráči MHK Piešťany. Hádzanári z kúpeľného mesta teraz robia všetko preto, aby sa im podarilo naplniť rozpočet potrebný pre extraligovú sezónu. Rozhodnutie, či MHK v budúcej sezóne nastúpi do najvyššej slovenskej súťaže by malo padnúť v priebehu tohto týždňa.

Martin Pospíšil a Richard Kucsa získavali skúsenosti od svetovo uznávaných trénerov

Trénerské duo Piešťanských Čajok Martin Pospíšil a Richard Kucsa neoddychujú ani v medzisezónnom období a svoj čas venujú vzdelávaniu a získavaniu ďalších poznatkov k ich práci. Počas uplynulého víkendu sa v nemeckom Berlíne zúčastnili trénerského semináru International Coaches Clinic 2016, ktorý sa uskutočnil v rámci Final Four mužskej EuroLigy.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav