V Piešťanskom týždni 18/2016 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 2. mája 2016, 15:28
  • Autor:red

Ak vás zaujíma aktuálne dianie v Piešťanoch, ale i v regióne, neváhajte a už v utorok ráno si kúpte najnovšie vydanie Piešťanského týždňa! Dočítate sa v ňom o horúcich novinkách v politickom, spoločenskom, kultúrnom i športovom dianí. Gazdinky sa môžu inšpirovať receptom, mladé ženy bábätkom, muži fotografiami krásnych dám a tí, čo ešte neobjavili naše kvality, listovaním 24 strán najčítanejšieho regionálneho periodika Piešťanský týždeň.

Komentár: Prečo sa primátor za svoje tvrdenia hanbí?

Voda a zas len sama voda je téma, ktorá rezonuje v piešťanskej politike viac ako inokedy. Primátora Miloša Tamajku privádza priam k hysterickým reakciám. Čvachtajúc sa v „mútnych“ vodách zavádzania obviňuje z klamstva redakciu Piešťanského týždňa. V tom sa však Tamajka zásadne mýli. Práve on tvrdeniami o svojom údajnom boji za využívanie vody pre mesto Piešťany zavádza a hlása populistické nepravdy.

Senzácia! Piešťanskí hádzanári si vybojovali postup do extraligy

Hádzanári MHK Piešťany si v zaistili postup do najvyššej slovenskej súťaže! V baráži o extraligu vyhrali Piešťanci v piatom kole na domácej palubovke nad Levočou 28:25 a môžu sa radovať zo senzačného postupu.


Prázdne autobusy stoja mesto stále viac peňazí

Prevádzkovateľ autobusov piešťanskej mestskej hromadnej dopravy žiada od mesta sumu 330-tisíc eur vyčlenenú mestským rozpočtom na rok 2016 zvýšiť až na 390-tisíc. Zdôvodňuje to tým, že v minulom roku zamestnancom zvýšil platy. Členom mestskej komisie pre výstavbu a dopravu sa takéto odôvodnenie nepozdáva a v prvom rade chcú, aby sa vypracovala optimalizácia mestskej autobusovej dopravy (MAD). Tá posledná, z ktorej prepravca dodnes vychádza, bola vyhotovená ešte v roku 2003.

V centre sa objavia dopravné prostriedky kozmonautov

Centrum Piešťan pravdepodobne zaplnia novodobé dvojkolesové dopravné prostriedky vyvinuté americkou vesmírnou agentúrou NASA. V utorok 26. apríla sa mestská komisia pre bezpečnosť a verejný poriadok zaoberala žiadosťou o povolenie umiestniť stánok na požičiavanie segwayov.

Podpaľač založil požiar, zhoreli unimobunky na Lodenici

Piešťanskí hasiči mali v uplynulom týždni najviac práce na prvého mája. Hasili komín v Borovciach, zachraňovali zranených motocyklistov v Piešťanoch a hasili unimobunky na Lodenici. Niekto ich podpálil zámerne.


V obciach piešťanského regiónu stavali máje ručne

Stavanie mája v minulosti značilo, že v dome, pred ktorým sa mladý stromček nachádza, býva na vydaj súca dievka. V súčasnosti by sme už len ťažko hľadali ozdobené vetvy v záhradkách. Počas uplynulého víkendu si však obyvatelia jednotlivých obcí piešťanského regiónu pripomenuli tradície ručným stavaním veľkých „dedinských“ májov.

Na cyklovýlete bolo počasie i nálada na jednotku s hviezdičkou

Deň bez práce – prvý máj oslávili takmer osemdesiati nadšenci občasnej cykloturistiky. Akciu s názvom Hore Váhom – dole Váhom zvládli dokonca dvaja muži tak ako i minulý rok na kolobežke i skladačke. Trasu dlhú viac ako sedemdesiat kilometrov zvládol dokonca i 78-ročný Bratislavčan. Najmladšou účastníčkou bola jedenásťročná Natália Prišticová z Piešťan. Šliapnuť do pedálov ich pozval Klub slovenských turistov Bezovec Piešťany.


Drahovská kosa hostila ľudí z celého Slovenska

Slnkom zaliate lúky sa opäť po roku v Drahovciach ozývali spevom, vravou i cvengotom kôs. Na súťaži Drahovská kosa, ktorá je súčasťou slovenského pohára v kosení dominovali muži, ale zahanbiť sa nedali ani ženy či deti.

Na zastupiteľstve vo Vrbovom aj o plate primátorky

Na minulotýždňovom zastupiteľstve vo Vrbovom rokovali poslanci s vedením mesta o prerozdelení financií pre školy, o zvýšení platu primátorky, ale aj o hľadaní spôsobu, ako zabezpečiť nárast počtu obyvateľov v meste pod šikmou vežou. Zasadanie sa konalo v Kúrii Morica Beňovského vo štvrtok 28. apríla.

Prezident ŠHK 37 Jaroslav Lušňák: Bola to veľmi turbulentná sezóna

Hokejisti ŠHK 37 Piešťany majú za sebou štvrtú sezónu v najvyššej slovenskej hokejovej súťaži. Tentoraz si však nezahrali v play-off, ale museli bojovať o záchranu v baráži, kde sa po urputnom boji napokon v Tipsport lige udržali. Svoje pocity z uplynulého ročníka i s novinkami pred ďalšou sezónou sa s nami podelil prezident ŠHK 37 Jaroslav Lušňák.

Martin Pospíšil: Uplynulý ročník bol pre Piešťanské Čajky prelomový

Basketbalistky Piešťanských Čajok majú za sebou veľmi náročnú sezónu. Okrem extraligy a Slovenského pohára bojovali prvýkrát aj v Európskom pohári FIBA. Čajky v oboch slovenských súťažiach získali strieborné medaily a aj v európskom meradle príjemne prekvapili. Svoj štvrtý ročník pri Čajkách zažil aj tréner Martin Pospíšil, ktorý nám zhodnotil sezónu 2015/2016. 


0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav