V Piešťanskom týždni 16/2016 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 18. apríla 2016, 15:33
  • Autor:red

Ak vás zaujíma aktuálne dianie v Piešťanoch, ale i v regióne, neváhajte a už v utorok ráno si kúpte najnovšie vydanie Piešťanského týždňa! Dočítate sa v ňom o horúcich novinkách v politickom, spoločenskom, kultúrnom i športovom dianí. Gazdinky sa môžu inšpirovať receptom, mladé ženy bábätkom, muži fotografiami krásnych dám a tí, čo ešte neobjavili naše kvality, listovaním 24 strán najčítanejšieho regionálneho periodika Piešťanský týždeň.

T. Hudcovič: Zhodli sme sa, čo treba urobiť

Úvod apríla priniesol turbulentné a pre viacerých i šokujúce zmeny v piešťanskej samospráve. Tomáš Hudcovič, poslanec a zároveň šéf najpočetnejšieho klubu v mestskom zastupiteľstve Spoločne pre Piešťany (SpP), prekvapujúco nastúpi do vedenia mesta po boku primátora Miloša Tamajku a jeho zástupcu Michala Hyneka. Doteraz stojí aj na čele zoskupenia, najtvrdšie kritizujúceho súčasného prvého muža mesta. Radikálne zmenil názor a z razantného oponenta sa stane spolupracovník dvojice na čele radnice, ak nastúpi na post druhého viceprimátora?

Zákonné pochybenia pri narábaní s financiami na radnici

Mestský kontrolór opäť zistil pri narábaní s verejnými prostriedkami mesta zákonné pochybenia. Tentoraz si zobral na mušku podivné platby mestskou kartou, odhalené Piešťanským týždňom. Vedenie mesta Petrovi Konečnému vysvetľovalo i to, či si pod reprezentačným účelom jej použitia predstavuje aj platbu za krevetové špeciality v bratislavskom zariadení rýchleho občerstvenia.

Zrušené obvinenia v kauze CT, trestné stíhanie pokračuje

V kauze piešťanského CT prístroja niektorí obvinení prostredníctvom právnych zástupcov podali podnet na preskúmanie zákonnosti uznesenia vyšetrovateľky a prvý námestník generálneho prokurátora René Vanek minulý týždeň zrušil obvinenia voči všetkým.Po preskúmaní veci prišiel na to, že jedným z hlavných pochybení v neprospech obvinených je nedostatočné ustálenie výšky hroziacej škody pre nepoužiteľnosť znaleckého posudku.

Chápadlá panamských advokátov siahajú až do Piešťan

Advokáti z neslávne známej spoločnosti Mossack Fonseca so sídlom v Paname dohliadajú aj na výrobný objekt v Piešťanoch neďaleko letiska. Sú totiž zakladateľmi a správcami firmy Tuscaro Invest zo Seychelských ostrovov a tí v roku 2012 halu kúpili.

Dve sekundy Kataríne úplne zmenili život

Dve sekundy zmenili život rodine s troma deťmi. Vážne zranená Katka, nezamestnaný Richard, deti dlho odlúčené od mamy. To všetko spôsobili alkohol za volantom, nezodpovedný majiteľ, ktorý požičal svoje vozidlo podnapitému a 29-ročný muž bez vodičského preukazu. Auto sa v jeho rukách zmenilo na zbraň, spôsobil more sĺz a veľa bolesti.

Úspešná Piešťanka navrhuje interiéry v Londýne

V piešťanskom regióne sa narodilo už mnoho úspešných ľudí. Ich prácu si cenia nielen domáci, ale i zahraniční zamestnávatelia či klienti. Rodné mesto prezentuje v zahraničí aj Petra Mojžišová. Rodáčka z Piešťan pracuje na lukratívnych projektoch, jedným z nich je i šesťposchodový dom v exkluzívnej štvrti Londýna.


Chodníky len pre zdravých

Piešťanské komunikácie určené pre peších už rovnako ako cesty volajú po oprave. Nielen z dôvodu zmeny počasia, povrch chodníkov ničia i veľké stromy a ich prerastajúce korene.

Pod kolesami rýchlika zahynul Vrbovčan

V stredu 13. apríla na poludnie zahynul po zrážke s rýchlikom Fixinela 38-ročný Vrbovčan.  Rýchlik šiel z Bratislavy do Košíc, muža zachytil v úseku medzi Veľkými Kostoľanmi a Piešťanmi.  K prípadu zavolali políciu aj piešťanských hasičov. Im aj cestujúcim sa naskytol hrôzostrašný pohľad.

Na Nikola Teslu horeli dve autá

V pondelok 18. apríla pred jednou hodinou v noci začali horieť na Ulici Nikola Teslu v Piešťanoch dve osobné motorové vozidlá značky BMW a Mitsubishi. Obe vozidlá patrili majiteľom z jednej rodiny. K požiaru zavolali o 0.57 h piešťanských hasičov.

Začali búrať hotel Javor

V pondelok 18. apríla začali búrať hotel piešťanský Javor. Do niekdajšieho rekreačného zariadenia Slovenských lesov sa zahryzol demolačný stroj. Budovu začal búrať postupne z jej zadnej ľavej strany, napoludnie mizlo najvyššie poschodie.  Stavba bola v dezolátnom stave už niekoľko rokov, slúžila hráčom paintballu a tiež sprejerom, ktorí si znej vytvorili novodobú galériu. Prespávali tam aj bezdomovci.

Do práce na bicykli pôjde zatiaľ šesť tímov

Podobne ako dva predchádzajúce roky aj tento sa Piešťanci zapojili do celonárodného projektu s názvom Do práce na bicykli. Termín uzávierky prihlášok je 26. apríl. Jazdiť naostro sa začne prvý májový deň. Súťaž končí 31. mája.

 
Pred Tescom paráda, za Tescom bordel

Jarné upratovanie v záhradách, pri vodných plochách, ale aj na rôznych verejných priestranstvách je v plnom prúde. Toto slovo zrejme poznajú v piešťanskom Tescu len čiastočne. Platí pred Tescom, neplatí za Tescom. Množstvá plastových fliaš, vrecúšok a obalov lemujú okolie hypermarketu od južnej strany, kadiaľ do obchodu prichádzajú cyklisti a chodci.

(Ne)vymožiteľnosť práva absurdným divadlom aj pre Sokolovce

Absurdné divadlo stále nedospelo k vrcholu. Piešťanský Okresný súd vo štvrtok 7. apríla na v poradí šiestom(!) pojednávaní vecne zamietol návrh spoločnosti DIY Slovakia s.r.o., ktorým sa domáhala určenia, že nie je vlastníkom barokovo-klasicistického kaštieľa v Sokolovciach, hoci ho v roku 2008 kúpila od trnavskej Fakultnej nemocnice. Päť rokov trvajúci spor zmenil národnú kultúrnu pamiatku zo začiatku 18. storočia na totálnu ruinu a jej rozklad asi bude pokračovať, proti rozsudku sa navrhovateľ môže po písomnom doručení odvolať.

V Pakistane ho vítali vencom z čerstvých ruží.

Piešťanec Štefan Patrik Kováč sa len pred pár dňami vrátil z ďalšej misie. Na vlastnej koži zažil dve tváre moslimského Pakistanu. Býval vo veľkomeste Lahore v kolónii Šama. Žije tam asi 14 miliónov ľudí. V pakistanských veľkomestách sú kolónie ľudí z vidieka bežným javom. Kresťania tam bývajú pri mestskej stoke.

Pretekár Tomáš Vrábel na Rally Eger s novým autom i spolujazdcom

Po dlhšej odmlke sa rally pretekár Tomáš Vrábel opäť predstavil na súťažnom podujatí. Tentoraz však s novým spolujazdcom Marcelom Hrankom a na novom aute Honda Civic 1,6 Vti. Novozložená posádka súťažila prvýkrát v rámci Majstrovstiev Slovenska v Rally na maďarských pretekoch Rally Eger, kde vo svojej triede zvíťazili.

Stíhacia jazda Čajok v Košiciach víťazstvo nepriniesla.  Podarí sa Čajkám v stredu sériu vyrovnať?

Piešťanské Čajky majú za sebou prvý finálový zápas proti Good Angels Košice. Piešťanky v Angels aréne doťahovali svoje súperky, no napokon prehrali o osem bodov 61:69. Séria pokračuje už v stredu druhým stretnutím v Diplomat aréne.

D. Lopašov prevalcoval Koplotovce, za Moravany skóroval aj brankár Lamini

Regionálne futbalovú súťaže pokračovali ďalším jarným kolom a opäť bolo vidieť zaujímavé stretnutia. Víťazstvo Drahoviec režíroval hetrikom Vančo, Borovce v šlágri zdolali Siladice, Dolný Lopašov prevalcoval Koplotovce v pomere 8:0 a Moravany dali poltucet gólov Merašiciam.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav