V Piešťanskom týždni 11/2014 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 10. marca 2014, 14:12
  • Autor:red

Uplynulý týždeň preletel rýchlejšie ako by možno mnohí z nás chceli. Niektorí ho prežili pracovne, iní doma v pohodlí. Redaktori Piešťanského týždňa ani tentoraz nezaháľali a s pripravenými fotoaparátmi mapovali jednu akciu za druhou. Už v zajtra sa o tom môžete presvedčiť v novom vydaní vašich novín.

Na Krajinský most odklepli pol milióna eur, podpredseda vlády  u R. Cicutta
Vláda na svojom výjazdovom zasadnutí 5. marca odsúhlasila na Krajinský most mimoriadnu dotáciu 500 tisíc eur. O deň neskôr primátora Piešťan na radnici navštívil podpredseda vlády Ľubomír Vážny. Financie z dotácie poputujú na opravu spodnej časti mosta.
V kúpeľnom meste nafúknu originálny vodný svet
Pláž  s bielym pieskom, ktoré dovezie 65 ťahačov, šmykľavka vo výške štvorposchodového domu, štyridsať metrov dlhý plavecký bazén, atrakcie pre šarvancov vrátane elektrických autíčok premávajúcich sa po vodnej hladine. To všetko v Piešťanoch, kde obyvatelia už roky nostalgicky smútia za zašlými časmi Evy a prahnú po novom kúpalisku.
Vodič sa vykúpal v aute dolu hlavou v potoku Dubová
Ku kurióznej nehode zavolali príslušníkov HaZZ  v  piatok 7. marca pred polnocou. Po kľukatej ceste od Obchodnej ulice smerom ku kasárňam šiel zrejme neskúsenejší vodič, ktorý so svojím vozidlom skončil v potoku Dubová hore kolesami. Z auta ho vytiahol okoloidúci vodič. Nestratil duchaprítomnosť, povyzliekal sa a skočil do chladnej vody, aby nešťastníkovi otvoril dvere.
Mestská rada neodporučila dotácie pre neúplné projekty
Mestská rada sa na poslednom zasadnutí zaoberala aj dotáciami pre právnické osoby a fyzické osoby podnikateľov. V utorok 4. marca sa členovia rady rozhodli, že budú k neúplným žiadostiam pristupovať prísne a striktne v súlade so všeobecne záväzným nariadením. Vo veľa prípadoch totiž chýbali hlavne výpisy z ministerstva, prípadne boli projekty dodané po termíne uzávierky.
Mestských policajtov začali sledovať cez satelitnú navigáciu
Mestská polícia v Piešťanoch spustila sledovanie vozidiel i peších hliadok cez systém GPS (satelitný navigačný systém určenia polohy). Motorizované hliadky má piešťanská mestská polícia síce pod podobným drobnohľadom už desať rokov, no teraz do vozidiel nainštalovali zariadenia GPS. Peších policajtov z centrálneho dispečingu takto kontrolujú približne mesiac.
Ružový mlyn: Nechali skapať sliepku, čo znášala zlaté vajcia
„O mlynároch sa píše, že sa dožívajú vysokého veku vďaka svojmu počestnému povolaniu, osobnej mravnosti i abstinencii. Poznám ich niekoľko, ktorí to ale asi nečítali,“  znie známy výrok českého komika Jana Wericha. Na stretnutí piešťanských mlynárov, ktoré sa konalo v piatok 7. marca v reštaurácii Semafor sme nezaznamenali nemravnosti, ani vyššiu konzumáciu alkoholu, ale zistili sme, že všetci mlynári vyzerajú  aj o pätnásť rokov mladšie. Žeby to bolo múkou, ktorá im desiatky rokov  chránila tváre  v piešťanskom Ružovom mlyne účinnejšie ako najvýživnejšia pleťová maska? Ktovie. Možno to bude len čistotou ich úprimných sŕdc.
Cibulková nebude reprezentovať, prihlásila sa na turnaj v Malajzii
Slovenská tenistka Dominika Cibulková neráta so svojím štartom 19. – 20. apríla 2014 v Québec City proti domácim Kanaďankám v play-off o svetovú skupinu Pohára federácie 2015 reprezentačných družstiev žien. Na predmetný týždeň sa prihlásila na turnaj WTA v malajzijskom Kuala Lumpure.
Šterusy: Zostalo tu už len futbalové mužstvo dospelých
Šport v obci Šterusy má svoje jediné zastúpenie prostredníctvom futbalového družstva dospelých, ktorí nastupujú v tretej triede a nevedú si vôbec zle, keďže patria medzi štyri najlepšie mužstvá. S mládežou je v Šterusoch zložité, pretože mladých, ktorí chcú športovať je málo všade, nie len v Šterusoch. V súčasnosti tu nefiguruje žiaden mládežnícky kolektív, no v minulosti tu bolo aj žiacke a dorastenecké družstvo.
Zhodnotili sme základnú časť extraligy hokejistov ŠHK 37 Piešťany
Základná časť hokejovej Tipsport extraligy je za nami a na programe sú vyraďovacie boje play-off. Hokejisti ŠHK 37 Piešťany sa tak, ako v minulej sezóne umiestnili na štvrtej priečke a v štvrťfinále play-off, ktoré začalo v pondelok bojujú s Popradom. Pre informáciu, ako sa „havranom“ v základnej časti darilo sme pre vás pripravili štatistické zhodnotenie základnej časti.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav