Kúpte si Piešťanský týždeň, určite sa tam dočítate, že…

  • Spravodajstvo
  • 10. júna 2013, 14:38
  • Autor:red.

Týždeň uplynul rýchlejšie ako by možno mnohí z nás chceli. Niekto ho prežil na plný plyn, iný možno troška pribrzdil a vychutnal si napríklad šálku voňavej kávy či bylinkového čaju. Redaktori Piešťanského týždňa ani teraz nezaháľali s rukami za chrbtom, naopak – s vystrčeným fotoaparátom cvakali jednu akciu za druhou. Už zajtra sa o tom presvedčíte v najnovšom vydaní Piešťanského týždňa.

Vo Veľkom Orvišti narazil motocyklista do elektrického stĺpu
Uplynulý týždeň sa piešťanským hasičom niesol v znamení požiarov. Hasili plastové kontajnery pri Perle i Benátkach  aj červené Daewo Nexia na Sasinkovej ulici. Okrem toho asistovali pri nehodách v Modrovej, Ratnovciach i Veľkom Orvišti, kde do stĺpa narazil motocyklista.
Dubovany oslavujú
Ďalšia obec v regióne oslavuje 900. výročie prvej písomnej zmienky. V Piešťanskom týždni sa dočítate nielen o pripravovanom programe, ktorý s uskutoční v Dubovanoch už túto sobotu, ale tiež uverejňujeme o obci rozsiahli materiál.
Piešťany sú horúcim kandidátom svetovej rallye veteránov

Piešťanské Zlaté stuhy.

Alebo Councors d´Élégance. Alebo výnimočné defilé historických vozidiel. Stále smerujúce nahor, až k méte najvyššej. Aj o nej sa Piešťanský týždeň zhováral s riaditeľom podujatia as jeho dušou v jednej osobe – Jánom Horňákom.

Na dvojradovej veslici sa budete cítiť ako piráti
Na skok zo štátnej cesty smerom z Piešťan do Drahoviec kotví na vodnej hladine pri Rybárskom dvore dvojradová veslica s plachtou i útočným baranom ako vystrihnutá z filmov o stredomorských pirátoch. Loď, ktorú je autor – konštruktér Radim Zapletal z Přerova nazval Hyperborea je nielen krásna, ale aj funkčná. Prevádzkuje ju Združenie Bludní rytieri, ktorí chcú na Rybárskom dvore vybudovať aj Múzeum starobylých kultúr. Hyperborea bude jeho plávajúcou, no ústrednou časťou.

TRUCK ARÉNA opäť kraľovala Lodenici
Medzi top podujatia, ktoré sa pravidelne konávajú v Piešťanoch patrí  TRUCK ARÉNA. Tá otvorila svoje brány  od piatka v autokempingu Lodenica. Sprevádzalo ju príjemné júnové počasie. Návštevníci sa mohli pokochať nielen veľkým počtom krásnych truckov, ktoré doteraz na Slovensku ešte neboli, zapojili sa do súťaží, uvideli silných strongmanov aj pôvabné ženy odeté len do farieb.

Vrbovčania zdolali PFK Piešťany, zachránili sa
Futbalisti PFK Piešťany cestovali v nedeľu popoludní do susedného Vrbového, kde odorali posledný zápas tohto ročníka tretej ligy. Pred zápasom ešte stále aj napriek finančným problémom v klube existovala nádej na postup do vyššej súťaže. Avšak nervózny výkon v podaní PFK napokon skončil výhrou domáceho MFK 1:0. Vrbovčania si tak zaistili účasť v tretej lige aj pre budúcu sezónu.

V parku sa zišli opäť streetbalisti

Basketbalový klub mládeže Piešťany v spolupráci s mestom Piešťany a o.z. Zober loptu nie drogy zorganizovali ďalší ročník populárneho Piešťanského RANN Streetballu. V sobotu 15. júna 2013 sa od rána v mestskom parku stretli družstvá v troch kategóriách: muži, mix a young mix. Celkovo bolo zúčastnených 35 družstiev, v kategórii mužov 17, v mixe (na ihrisku museli byť dve ženy) osem tímov a v kategórii young mix, ktorá bola súčasťou programu Zober loptu nie drogy, desať družstiev. Celkom bolo na ihrisku 134 hráčov a hráčok.

0 Shares

Najnovšie správy

Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav