Kúpte si Piešťanský týždeň, určite sa tam dočítate, že…

  • Spravodajstvo
  • 8. apríla 2013, 14:12
  • Autor:red

Týždeň uplynul rýchlejšie ako by možno mnohí z nás chceli. Niekto ho prežil na plný plyn, iný možno troška pribrzdil a vychutnal si napríklad šálku voňavej kávy či bylinkového čaju. Redaktori Piešťanského týždňa ani teraz nezaháľali s rukami za chrbtom, naopak – s vystrčeným fotoaparátom cvakali jednu akciu za druhou. Už zajtra sa o tom presvedčíte v najnovšom vydaní Piešťanského týždňa.

Protestujúci rodičia žiadajú od poslancov a mesta kúsok slušnosti
Mestské zastupiteľstvo už roky nezažilo atmosféru, akú vytvorili na poslednom zasadnutí zástancovia zachovania Základnej školy (ZŠ) M.R. Štefánika na Vajanského ulici. Asi päťdesiat občanov 4. apríla prišlo školu podporiť do piešťanskej knižnici. A servítku si na ústa nedávali.

Peniaze určené na nový bazén prelejú do ciest
Zástupcovia mesta dostali na stôl návrh riešenia rekonštrukcie komunikácií na území Piešťan. Počas zasadnutia zastupiteľstva vo štvrtok 4. apríla poslanci schválili návrh Jozefa Chudého (Smer-SD), aby radnica vypracovala komplexné riešenie stavu komunikácií v meste. Zhodli sa tiež na dvojfázovej oprave komunikácií z financií, ktoré doteraz boli viazané na projekt nového plaveckého centra.

Zmizne plech bezdomovcov v centre mesta?

Z bývalej školskej jedálne na rohu Teplickej a Meštianskej ulice v Piešťanoch je už niekoľko rokov pelech bezdomovcov.  Dvor, o ktorý sa nik nestará, je zarastený náletovými drevinami, pri budove sa nachádzajú kopy plastových fliaš z „čuča“ a všelijakých iných odpadkov.  Minimálne raz do roka tu ktosi čosi podpáli, požiar hasia hasiči, prichádzajú sem aj mestskí policajti. Iba vtedy totiž môžu prekročiť bránu, aby neporušili zákon. 
Úspešnosť sťažností a petícií za rok 2012
Celkovo päť petícií zaevidoval útvar hlavného kontrolóra mesta (ÚHK) Piešťany za rok 2012. Z výsledkov je zrejmé, že prakticky so stopercentnou úspešnosťou boli vybavené v prospech občanov.

Rozšíri mesto sociálne služby o tiesňové volanie?

Aj Piešťanci majú záujem o systém tiesňového domáceho volania, ktoré človek v núdzi aktivuje stlačením jedného tlačidla. O elektronických náramkoch záchrany pre seniorov hovorili v stredu 3. apríla v Mestskom klube na Teplickej ulici zástupcovia Asociácie samaritánov Slovenskej republiky.
Downov syndróm nemusí byť diskrimináciou

Pri príležitosti Svetového dňa Downovho syndrómu usporiadalo Rodičovské združenie pri Špeciálnej základnej škole v Piešťanoch spolu so Spoločenstvom Slnečnica  podujatie s názvom Podaj mi ruku a môžeme ísť spolu. Týmto programom chceli jeho účastníci ukázať, že Downov syndróm síce sťažuje život, ale v žiadnom prípade ľudí nediskvalifikuje z verejného života.
Piešťanci vo Zvolene prehrali, v lige skončili štvrtí

Piešťany doplatili v kľúčovom semifinálovom súboji so Zvolenom na oslabové hry, v ktorých inkasovali štyri z piatich gólov. Psychicky tvrdým úderom bol hneď prvý presný zásah Zvolenčanov, kedy osem sekúnd pred prvou prestávkou prekvapil Tomáša Tomeka šikovnou strelou Andrej Podkonický. Piešťanci sa snažili streliť gól, ale zvolenský gólman odchytal jeden z najlepších zápasov a nepustil za svoj chrbát ani jeden puk. Domáci Zvolenčania strelili ešte štyri góly a zvíťazili 5:0. Vo finále sa postavia mužstvu HC Košice.
Futbalistom sa nedarí, prehrali s Novým Mestom

Aj keď sa v Považskom derby očakávalo bezproblémové víťazstvo domácich, skutočnosť bola celkom iná. Ich trápenie totiž pokračuje ďalej. Neustále zmeny v zostave a z toho plynúca nezohratosť sa ukázali v plnej miere. Futbalisti PFK Piešťany prehrali so susedným Novým Mestom nad Váhom 0:2 a nachádzajú sa na štvrtom mieste tabuľky tretej ligy.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav