Tomáš Horký: Úspech príkladnej bojovníčky

  • Šport / Tenis
  • 31. októbra 2016, 16:45
  • Autor:Tomáš Horký

Som nesmierne rád, že žijem v dobe Petra Sagana, a takisto som veľmi šťastný, že môžem žiť v dobe Dominiky Cibulkovej. Pre jej vystúpenie na turnaji majsteriek v Singapure ťažko hľadať iné slová ako superlatívy. Jej víťazstvo medzi najužšou svetovou tenisovou elitou je jednoducho bomba!

Nie som žiadnym tenisovým odborníkom, takže sa do nejakých rozborov púšťať nebudem. Jej víťazstvo ma zasiahlo rovnako ako väčšinu fanúšikovskej populácie. S chuťou som sledoval jej výkony vo všetkých zápasoch na turnaji a ten tenis ma jednoducho bavil. Bolo obdivuhodné, ako neváhala zobrať hru do svojich rúk a nepredvádzala žiadne vyčkávanie na chybu súperky. Jednoducho išla do toho po hlave a vyplatilo sa! Aktívny a atraktívny tenis jednoducho musel baviť. Čo ale najviac oceňujem, je jej bojovnosť. Neraz sa v zápasoch ocitla v neľahkej situácii, keď nad ňou visela hrozba neúspechu. Nikdy, opakujem nikdy, sa nevzdala. Jej zarputilosť napokon priniesla vytúžené ovocie. Aj keby nevyhrala finále, tak by bola pre mňa víťazkou. Bojovníkov mám jednoducho rád a Dominika je doslova prototypom. Však si aj svojou bojovnosťou získala sympatie väčšiny fanúšikov, ktorí jej, koniec-koncov, pomohli aj vo finále.

Je skvelé, že slovenský národ, ktorý napríklad politika často rozdeľuje, športovci ako Dominika aspoň raz za čas na chvíľu zase zjednotia. Tento úspech jej o to viac prajem, pretože nič vo svojej kariére nedostala zadarmo a musela si to poctivo vydrieť. Nedávno som čítal jeden výstižný výrok: „Talent ťa dovedie k dverám, ale až charakter ti ich otvorí.“ A presne mi to sedí na Dominiku. Tenistka z maličkého Slovenska dobyla ženský tenisový Olymp a navždy sa zapísala do histórie športu.

Je to jednoducho úspech, na ktorý bude väčšina z nás ešte dlho spomínať, a pri pohľade na rozhodujúce momenty z finálového zápasu nezostane jedno oko suché. Dominika, ktorá tenisovo vyrastala v Piešťanoch, má však ešte ďalších pár rokov aktívnej kariéry pred sebou. Veľmi jej držím palce, aby v podobných výkonoch pokračovala naďalej. Pri športovom úspechu je, samozrejme, dôležité aj šťastie, ktoré Dominika v Singapure mala. Šťastie však praje pripraveným a Domča rozhodne bola!

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav