Zdravotné sestričky zvolali protest do Piešťan

  • Spravodajstvo
  • 8. decembra 2014, 09:36
  • Autor:red

„Povedzme nie rozkrádaniu zdravotníctva!“ Zobrali ako motto protestu zdravotné sestričky, ktoré v utorok 9. decembra pred piešťanskou nemocnicou chcú zaujať postoj k situácii v slovenskom zdravotníctve.

Vo svojom vyhlásení k celoslovenskému protestu uvádzajú: „Systém zdravotníctva je priamo naviazaný na štátny rozpočet. Populistické kroky tejto vlády majú za následok zníženie kvality zdravotnej starostlivosti poskytovanej občanom tejto krajiny – pacientom a zároveň prehlbujú nespokojnosť zdravotníkov. Jediní komu tento systém vyhovuje sú paraziti, ktorí sa priživujú na nefunkčnom systéme. Zdravotnícki pracovníci musia dennodenne nahrádzať vlastnými silami nedostatky, ktoré tu zaviedla chobotnica a politická mafia. Mnohí manažéri v zdravotníckych zariadeniach prikazujú šetriť na zdravotníckom materiáli, na personáli, na zdravotníckych pomôckach. Pritom sa vyciciavajú peniaze zo zdravotníckeho systému do súkromných firiem vlastnených politickou mafiou, ktoré sídlia v zahraničí."
Zdravotníčky tiež chcú vyjadriť nespokojnosť so svojim finančným ohodnotením, ktoré im súčasná vláda sľubuje vylepšiť už dva roky. Podľa zdravotných sestier doposiaľ vždy ostalo len pri sľuboch.
Protestné zhromaždenie organizované Slovenskou komorou zdravotných sestier a pôrodných asistentiek sa uskutoční pred nemocnicou Alexandra Wintera v utorok 9. decembra v čase od 16.30 do 18.00 hod.

Dočítate sa aj v Piešťanskom týždni číslo 50, ktoré nájdete už v utorok 9. decembra na pultoch svojich predajcov.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav