Zdá sa, že sme radnici bolestivo klepli po prstoch

  • Spravodajstvo
  • 27. februára 2017, 20:47
  • Autor:Jozef Vojčiniak

Tak sa primátor Piešťan Miloš Tamajka na svojom účte na sociálnej sieti opäť raz na Piešťanský týždeň posťažoval. Vraj sme sa zverejnením videa o pokútnom vynášaní tisícok dokumentov z bytového podniku stali politickým nástrojom na boj proti nemu. Status Tamajka napísal vo štvrtok 23. februára, tri dni potom, ako sme zverejnili na našej stránke piestanskydennik.sk videozáznam zachytávajúci vynášanie tisícok výtlačkov dokumentov z Bytového podniku Piešťany do súkromného rodinného domu v Dubovanoch. A hlavný aktér tohto videozáznamu sa pritom dohovára s komplicom Ivanom, že sa pri ich naštudovaní nestretnú dokonca ani na mestskom úrade, lebo to tam podľa neho nie je bezpečné.

„Piešťanský týždeň opäť nesklamal. Ale veď dobre, už sme si zvykli. Ubezpečujem vás všetkých, že nikdy nepodporím privatizáciu, ani predaj, ani nič podobné spoločnosti bytový podnik. Naopak, mojou víziou je zníženie ceny tepla a informatizácia – aby si ľudia mohli v pohode domova sledovať svoju spotrebu, svoje faktúry a podobne. Tieto výmysly nemá ani zmysel komentovať, z kedysi kvalitného týždenníka sa stal len politický nástroj na očierňovanie. To, že do nás stále rýpu, je dobré znamenie, že sme stúpili na otlak a niekomu zobrali hračku. A to, že si musia neustále vymýšľať a konšpirovať, je ešte lepšia správa, lebo nič iné na nás nemajú – naozaj nám ide len o dobro mesta a niekoho to zjavne bolí,“ píše vo svojom statuse Tamajka.

Tak vás, pán primátor, teda berieme za slovo. A k všetkým vašim dvadsiatim trom doposiaľ nesplneným predvolebným sľubom si značíme aj v poradí dvadsiaty štvrtý, že vďaka vyneseniu takmer desaťtisíc strán dôverných ekonomických informácií o bytovom podniku vy, ako primátor, garantujete obyvateľom mesta lacnejšie teplo.

Len aby to s tým sľubom nedopadlo rovnako ako napríklad s vaším sľubom na úľavu na daniach dôchodcom, keď vás poslanec Martin Cifra doslovne nachytal na hruškách a na mestskom zastupiteľstve ešte v závere roka 2015 vás vyzval na odpoveď, ako to vlastne bude s naplnením tohto vášho verejného prísľubu. Doslovne citujeme vtedajšie vyhlásenie prvého muža mesta: „Z mojej strany to nebolo fér. Preto som sa rozhodol, že úľavy pre dôchodcov nebudú. Uvedomujem si, že to z mojej strany nebolo čestné.“

Poprípade, aby to nedopadlo obdobne ako s vaším predvolebným prísľubom, že Piešťancom zabezpečíte kúpalisko s termálnou vodou. Hneď prvý rok, čo ste sa ocitli na radnici, ste pred novinárov postavili trojicu údajných českých investorov aquaparku. Z tých sa vykľuli dvaja podvodníci odsúdení českým prvostupňovým súdom, ktorí majú u našich západných susedov za ušami ekonomickú trestnú činnosť veľkého rozsahu.

A keďže s vašimi sľubmi nie sú dobré skúsenosti ani u širokej verejnosti, tak aj pod váš status vám jedna prispievateľka napísala s najväčšou pravdepodobnosťou viac ako len jej domnienku: „Pane, opatrne, len aby vám ten bytový podnik nepredal niekto iný!“

V závere už len uvediem, že máte vo svojom statuse v jednom pravdu. Len je tak trochu naopak. Nie radnica pod vaším vedením, ale Piešťanský týždeň niekomu zrejme veľmi bolestivo klepol po prstoch zverejnením videa o tom, ako sa z bytového podniku odnáša množstvo dôverných informácií.

A, našťastie, nie sme v tom sami, kto poukazuje na podivné nakladanie s mestským majetkom od vášho nástupu do čela radnice. Na našu stranu sa vždy pridala aj drvivá väčšina poslancov mestského zastupiteľstva. Rovnako to bolo v prípade, keď ste na jeseň minulého roka na základe pred poslancov podstrčeného návrhu chceli predať vami opisovanú „ruinu“ objektu detského domova v mestskej časti Kocurice. I tu zasiahol Piešťanský týždeň spolu s poslancami a pri obhliadke miesta „činu“ sa ukázalo, že vo vašom návrhu na odpredaj tohto mestského objektu všetkých zavádzate a v žiadnom prípade nejde o objekt v dezolátnom stave, ale len o budovu užívaním štandardne opotrebovanú, s veľkým množstvom úplne nového technologického vybavenia a len prednedávnom kompletne zrekonštruovanú.

Preto vás, pán Tamajka, verejne vyzývame, aby ste obyvateľom mesta riadnym spôsobom vysvetlili, na aký účel vami dosadený konateľ mestskej eseročky, podľa svojich vlastných tvrdení s dvomi výučnými listami ako kvalifikáciou na túto funkciu, skopíroval takmer desaťtisíc strán ekonomickej agendy bytového podniku.

Zároveň vás vyzývame, aby ste obyvateľom jasne a bez zahmlievania vysvetlili, prečo sa pri oboznamovaní s touto dokumentáciou necíti so svojím komplicom Ivanom v bezpečí budovy bytového podniku, ale ani vo svojej kancelárii na mestskom úrade a tisíce strán dôverných informácií skončili v Dubovanoch.

A že radnica má pod vaším vedením značný problém s informovaním verejnosti, ale i s rešpektovaním vôle mestských poslancov, dosvedčuje aj ďalší fakt. Napriek tomu, že zastupiteľstvo schválilo priame prenosy zo svojich zasadnutí a náležite k tomu vyčlenilo potrebný počet financií, aby obyvatelia mesta mohli z pohodlia domova sledovať, čo sa na oficiálnych rokovaniach poslancov s vedením mesta odohráva, z vašej strany dochádza k obštrukciám v podobe nepodpísania zmluvy s dodávateľom tejto služby. A tak sú priame prenosy zo zasadnutí poslancov už na najbližšom rokovaní v utorok 28. februára v ohrození.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 8, ktoré je v predaji od 28. februára.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav