Vyhodené šteniatka sviatkovali v útulku

  • Spravodajstvo
  • 11. januára 2018, 09:01
  • Autor:Daniela Serišová

Rovnako ako my všetci oslavovali sviatky aj zvieratká v piešťanskom útulku. Rodinou im boli ostatní spoluútulkáči a obetaví pracovníci útulku. Hoci betónové koterce, v ktorých bývajú, sa vyzdobiť nedali, všetci majú na zimu riadne zateplené búdy.

Ani na také pekné sviatky, ako sú Vianoce, sa však svet psíkov nezaobišiel bez drám. Deň pred Štedrým dňom niekto vyhodil pri Krakovanoch dve malé šteniatka. Dvojmesačné čierne klbká sa v útulku ihneď zabývali a vystrájali samopašnosti. Podľa jeho zamestnancov budú psík Lenny a sučka Amira malého vzrastu a hravé aj v dospelosti. Štedrý deň tak vďaka všímavým ľuďom strávili v teple a s dobrou večerou. V rovnaký deň pribudol do útulku aj jeden z jeho najväčších obyvateľov, moskovský strážny pes, ktorého priviezli zo Šulekova. Dvojročný psík Belfor je zatiaľ nedôverčivý a najradšej sa ohrieva vo svojej búde.
Vianoce oslavovali psy a mačky v útulku aj tradičnou teplou večerou, ale sviatočnejšie ako inokedy. Keďže sa v zime varí pre psy teplé jedlo, dostali cestoviny a ryžu spolu s mäsovými konzervami. Každé jedlo potom pracovníci útulku ozdobili maškrtami. Pochúťok dostala ale chlpatá rodina primerane, aby neskôr nemala tráviace problémy.
Podľa slov riaditeľky útulku Ľubomíry Bálekovej je útulok doslova preplnený všetkým potrebným. „Sviatky boli dosť hektické, zvonček zvonil neustále, chodilo množstvo ľudí, hlavne 23. a 24. decembra. Sme doslova zavalení vecami a krmivom, veľmi nás to teší. Bolo pre nás dojemné, ako chcel každý niečím zvieratkám prispieť. Je to obrovská podpora od ľudí rôzneho veku, darovať chodili celé rodiny, sme veľmi radi, ďakujeme.”
Vďaka dobrým ľuďom tak majú o starosť s krmivom na dlhšiu dobu menej. Útulok sa teší ale aj novej zodpovednosti ľudí ohľadne psov. Ako nechcený vianočný darček totiž v útulku neskončil žiadny pes a ani po Silvestri nezaznamenali nijakých zbehov. „V tomto smere musíme pochváliť ľudí a poďakovať sa im, že dávajú pozor na domácich miláčikov a berú naše varovania zodpovedne. Tento trend sledujeme už viac ako tri roky,“ dodáva Ľ. Báleková.
Po sviatkoch čaká útulok prerábanie a opravovanie, momentálne pripravujú na to rozpočet.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav