Seriál: Spoznávame piešťanské parkoviská (16.)

  • Spravodajstvo
  • 21. apríla 2016, 08:37
  • Autor:am

Ak máte zdravé nohy a dostatok času, v Piešťanoch sa dá prejsť z jednej strany mesta na druhú bez väčších problémov i pešo. Mnohí však považujú dopravu vlastným automobilom za pohodlnú, komfortnú a rýchlu. No v prípade, že sa rozhodnete využiť rýchlosť štvorkolesového tátoša, musíte riešiť naoko banálny problém – kde zaparkovať? Cesty nie sú prispôsobené na taký veľký počet áut, vodiči často opúšťajú svojho miláčika zaparkovaného v riskantnej polohe či mieste. V nasledujúcich týždňoch si postupne ukážeme, aká je situácia na odstavných plochách piešťanských sídlisk, pred dennodenne využívanými budovami či nákupnými priestormi i na klasických parkoviskách.

Vážska ulica



Ulicu neďaleko centra Piešťanci obľubujú, preto sú vyťažené aj miestne komunikácie. Náročnú úlohu nájsť voľnú parkovaciu plochu na úzkej ceste sťažujú v blízkosti zaparkovaných áut manévre pri vyhýbaní sa protiidúcemu vozidlu.

Pri Kruhovke na konci ulice parkujú nielen domáci, ale aj návštevníci tamojších prevádzok, nakupujúci a štamgasti. Nájsť miesto sa snažia aj šporovliví, čo nechcú plytvať financiami na platenom parkovisku.

Chýbajúce voľné miesto na Vážskej ulici pravdepodobne nenahradí parkovanie „za rohom“ na Ulici A. Dubčeka. Je rovnako vyťažená s preplnenými odstavnými plochami aj v štandardných hodinách pracovnej doby. Ak neslúži ako spojenie centra s Floreátom, azda by patrila k favoritom na vytvorenie jednosmernej premávky.

Každý obyvateľ chce zaparkovať čo najbližšie k vchodu svojho domu. Najbezstarostnejším riešením v tomto prípade je ale kúpa mestskej parkovacej karty. Umožní používať neďaleké veľké parkovisko len za ročný poplatok.

Dočítate sa v Pieštanskom týždni číslo 16, ktoré je v predaji od 19. apríla.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila