Rakovické deti si za odmenu žrebovali lístky na kolotoče.

  • Spravodajstvo
  • 7. júla 2016, 11:39
  • Autor:am

Deťom, pedagógom, ale i rodičom sa skončil ďalší školský rok plný povinností. Žiaci však nedreli len v laviciach, ale svoje zručnosti zdokonaľovali v rôznych záujmových útvaroch. Pri varení či florbale sa uplynulý rok stretávali i deti z Centra voľného času pri Základnej škole a materskej škole Rakovice.

V piatok 1. júla oficiálne ukončili tohtoročnú krúžkovú činnosť v miestnej pizzerii.

Horúce slnko síce hosťom piatkového podujatia dalo zabrať, no všetko vyriešili vychladené nápoje. Na úvod sa prítomným prihovorila „teta Katka“, vedúca centra voľného času Katarína Rafajdusová, bez ktorej by táto inštitúcia nefungovala. Okrem predstavovania aktuálne fungujúcich krúžkov prezradila aj novinku. „Chýbalo nám trošku moderného tanca. Veľmi dôležité však pre mňa je oficiálne zavedenie klubu Surikata, čo je klub pre hendikepované deti. Pracovali sme spolu s týmito deťmi neformálne od októbra, a keďže sa páčilo nám aj im, určite v tom budeme pokračovať,“ povedala K. Rafajdusová.
Deti imitovali skupinu Village People a ich hit YMCA.
 

Na improvizovanom pódiu ju vystriedali okrem riaditeľa školy Pavla Krátkeho aj deti v kostýmoch. Ukázali čo-to z ľudového tanca, v karaoke štýle napodobnili legendárne prevedenie skladby YMCA a najmladšia pódiová hviezda Eliška Hudcovičová sa premenila na Suzi Quattro, čím absolútne dostala všetkých divákov. Čo sa za rok naučili, ukázali aj zverenkyne riaditeľa a jeho gitarového krúžku, zaspievali piesne od Elánu aj Adama Ďuricu. V najväčšom zoskupení rodičom ukázali, čo je to cupdance.

Špeciálnymi hosťami programu sa stali tanečníci z dvoch formácií. Pripravenú choreografiu predviedli talentované ženy, ktoré sú súčasťou tanečnej školy Old School Brothers Pego 2, vedenej jedným z víťazov talentovej súťaže. Na pódiu ich vystriedali dvaja členovia úspešnej tanečnej skupiny Phantoms Crew. Za výkony si zaslúžili búrlivý potlesk, publikum dokonca žiadalo prídavok.

„S programom som bola veľmi spokojná. Napriek tomu, že deti museli veľa improvizovať, bol úžasný, a to aj s ohľadom na reakcie divákov, ktorým sa to zjavne páčilo,“ uviedla K. Rafajdusová. Obecný úrad Rakovice, rada rodičov a zopár sponzorov sa postaralo i o to, aby na záver deti neodišli z akcie naprázdno, ale odniesli si domov hodnotnejšie ceny aj zážitky. „Keďže práve boli v Rakoviciach hody, každé dieťa si vyžrebovalo vstupenku na jednu z ôsmich atrakcií,“ prezradila vedúca.

Napriek vydarenému programu sa i tak chybička pritrafila. „Som trošku sklamaná, pretože pozvaných bolo oveľa viac detí, hosťov, rodičov. Zrejme sme si nezvolili veľmi dobrý termín, nakoľko sa už začalo dovolenkové obdobie, prvý deň prázdnin. Nerátali sme s tým, že sa nám hneď tak rozpŕchnu. Budúci rok zvolíme určite iný termín,“ dodala na záver K. Rafajdusová. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav