R. Cicutto: Z projektov EÚ sme neukradli ani cent

  • Spravodajstvo
  • 30. septembra 2014, 09:06
  • Autor:jk

Organizácia Transparency International Slovensko (TIS) zverejnila svoje zistenia o tendroch, cez ktoré sa čerpali finančné prostriedky z eurofondov. Podľa nej ide o najrozsiahlejšie zdokumentovanie podozrenia systémového tunelovania. Skloňuje sa v nich aj poradenská firma Star Eu, Piešťany i meno jeho primátora. Na túto tému sme sa zhovárali s prvým mužom mesta Remom Cicuttom.

Spoločnosť Star Eu sa uchádzala o viac ako tretinu zákaziek na vypracovanie žiadosti o nenávratný finančný príspevok z fondov Európskej únie (EÚ) pre Piešťany i ich realizáciu v rámci externého manažmentu. Prečo?
– Financie na externý manažment boli hradené v zmysle metodiky prijímania podpory z EÚ tiež z pridelených peňazí v rámci dotácie. Sledovať a vykazovať administratívne celý priebeh procesu je veľmi náročné a zo strany mesta by to znamenalo, že pre všetky aktivity by sme museli prijať viacero zamestnancov, ktorých by sme však museli platiť z vlastných zdrojov. Preto sme využili túto možnosť. Star Eu je absolútne legálna spoločnosť, pracuje v súlade s normami EÚ a v danom čase ponúkala najlepšie a najvýhodnejšie riešenia. Je to ako v športe – ak chcete v súťaži uspieť a nehrať len o záchranu, vyberáte si do tímu najlepších, a nie outsiderov. Robili sme cez ňu viacero projektov, aj neúspešných.

Celý rozhovor sa dočítate v v Piešťanskom týždni číslo 40, ktoré je v predaji od 30. septembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav