Poznáme najvýznamnejšie osobnosti mesta Piešťany

  • Spravodajstvo
  • 9. mája 2017, 10:48
  • Autor:am

Dlho pripravovaný galavečer odovzdávania
cien primátora s názvom
Osobnosť mesta Piešťany už pozná
svojich laureátov. V sobotu 6. mája
na pódium Domu umenia vystúpili
významní obyvatelia kúpeľného
mesta, aby si z rúk primátora Miloša
Tamajku prevzali ocenenia, ktoré
sú vďakou za ich dlhoročné pracovné
úsilie a pozitívnu reprezentáciu
Piešťan.

Vôbec po prvý raz sa cena primátora uskutočnila formou slávnostného galavečera. Doposiaľ tieto odmeny dostávali nominanti v komornej atmosfére, no tento rok sa zúčastnení dočkali pompéznej udalosti. Odovzdávaniecien sprevádzali kultúrne vložky v podaní tanečníkov zo základnej umeleckej školy, speváčky Karolíny Beňačkovej a folklórnych súborov Povoja a Slnečnica. Pred každou kategóriou si diváci mohli pozrieť krátky videoklip o dotyčnom laureátovi. O vznik videí sa postarali Mário Petlák a Ľubomír Gabriš z iHashtag.

Večerom sprevádzal moderátor Peter Varinský, ktorého zákulisné hlášky chvíľami bavili publikum, keď pre technické problémy boli nechcene počuť z reproduktorov. „Moderovalo sa mi príjemne. Bola tu dobrá, ba priam rodinná atmosféra, až som bol zaskočený. Organizátor však veľmi dobre pripravil scenár, generálka bola dôsledná, takže všetko to potom odsýpalo,“ skonštatoval moderátor. „Som veľmi rád, keď sa oceňujú tí, čo si to naozaj zaslúžia. Počul som, že publikum si pochvaľovalo a dostali to ľudia, ktorí sa dlhé desaťročia zasadzujú za svoje záležitosti,“ povedal P. Varinský.

Spokojný s výsledkom podujatia bol aj hlavný organizátor. „Pocity sú príjemné, veľmi ma potešili pozitívne ohlasy na galavečer. Bolo to po prvý raz, tak som bol na pochybách, či sa nový formát bude páčiť. Vieme latku, samozrejme, posúvať ďalej a uvidíme, ako to bude pokračovať. Dôležité teraz je, čo povedia poslanci a primátor,“ uviedol Matúš Kromholc.

Dušan Guľáš je piešťanským

Tento rok boli cenami primátora ohodnotení obyvatelia mesta aj v úplne nových kategóriách. Jednou z nich bola oblasť Čin roka pre záchranné zložky. „Udial sa veľmi vážený čin od mestskej polície, keď zachránili ľudský život,“ prezradil M. Kromholc. O prípade povedal aj jeden z dvojice hlavných aktérov Juraj Božík: „Toto ocenenie mne a kolegovi Tomášovi Zbrojovi priniesol život. V rámci práce sme zachraňovali dievča, ktoré chcelo skočiť z Krajinského mosta do Váhu. Nám sa, našťastie, podarilo tomu zabrániť. Mám dobrý pocit z toho, že ľudia to ocenili a vnímajú aj takéto činy. Postupom času to človeku tak viac dôjde, čo sa vlastne stalo.“

Pribudla i kategória Filantrop roka. „V meste máme mnoho aktivít v rámci verejného diania, ktoré veľa podnikateľov nezištne podporuje. Dodal by som však, že je to zištné, lebo človek z toho má veľmi dobrý pocit,“ skonštatoval M. Kromholc. Túto cenu si odniesol Dušan Guľáš, ktorého spoločnosť Respect Slovakia podporuje mnoho športov a miestnych talentov, podujatia i športové kluby, medzi inými aj Rugby Union Club Piešťany a FBC Páv Piešťany.

Novinkou bolo i hlasovanie verejnosti v kategórii Najobľúbenejší športovec. Stal sa ním veslár Lukáš Babač, za ktorého prišla cenu prevziať jeho priateľka Veronika Klimeková.

Ocenený bol i Ján Pastorek z organizácie Charita sociálnej starostlivosti a služieb pre zrakovo postihnutých občanov okresu Piešťany, ktorý sa stal osobnosťou za aktivity v oblasti sociálnej, zdravotníckej, charitatívnej a humanitárnej.

Cenu za kultúrnu osobnosť roka získala Veronika Obertová, členka Ové Pictures, a za kultúrny počin roka si ocenenie prevzala Lívia Gažová z občianskeho združenia Centrum architektúry, ktorá sa zaslúžila o vytvorenie dreveného objektu UWO počas Workshopu [1:1]. Osobnosťou v environmentálnej oblasti s stal piešťanský ornitológ Erich Kubica, ktorý sa dlhé roky venuje starostlivosti o miestne i sťahovavé vtáctvo.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 18, ktoré je v predaji od 9. mája.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav