Pozemky sa dajú v Trnave kúpiť už za jedno euro

  • Spravodajstvo
  • 8. apríla 2013, 13:40
  • Autor:sita/red

Trnava chystá ďalší predaj pozemku za jedno euro, spoločnosť Fortezza má za túto cenu získať približne 3 500 metrov štvorcových. Na okraji sídliska Na hlinách plánuje postaviť viacpodlažný parkovací dom, v ktorom má byť 96 garáží a 166 parkovacích státí. Spoločnosť navrhla neobvykle nízku cenu s vysvetlením, že samotná výstavba parkovacieho domu je veľká investícia.

Trnava predávala rozsiahle pozemky za euro aj vlani, vtedy ich získala spoločnosť City – Arena ako protihodnotu za investície do futbalového štadióna. Zámer postaviť na sídlisku Na hlinách parkovací dom prezentovala spoločnosť Fortezza ešte vlani. Vyhliadla si pozemok, ktorý bol v tom čase v územnom pláne vyhradený pre parkovú zeleň. 
Mestské zastupiteľstvo v Trnave vyšlo investorovi v ústrety a napriek protestnej petícii časti obyvateľov schválilo zmenu územného plánu tak, aby vyhovoval investorovi. V lokalite Na hlinách chýbajú stovky parkovacích miest, ľudia tu v minulosti žiadali riešenie neúnosnej situácie. O predaji pozemku za jedno euro budú na budúci týždeň rozhodovať mestskí poslanci, na schválenie bude potrebná trojpätinová väčšina hlasov. Majetková komisia s cenou jedno euro súhlasila.

Spoločnosť Fortezza, ktorej vlastníkom je podľa obchodného registra Michal Magula, chystá s mestom aj ďalší obchod za jedno euro. Už dlhší čas sa snaží získať do prenájmu pozemky, na ktorých chce umiestniť reklamné lavičky. V decembri mestské zastupiteľstvo materiál s ročným nájomným 370 eur za jednu lavičku z rokovania stiahlo s vysvetlením, že "vec treba doriešiť komplexne“. Rovnako poslanci postupoval aj vo februári. Na budúci týždeň majú o prenájme rokovať opäť, nájomné 370 eur za jednu lavičku však nahradila čiastka jedno euro.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav