PINDŽERLO: R.Víťazoslav Klčo – prekvapenie šampionátu!

  • Spravodajstvo
  • 7. januára 2013, 12:29
  • Autor:vd

Úprimná radosť zavládla medzi členkami Kriaku po tom, čo v Pindžerle neočakávane zvíťazil geodet Roman Víťazoslav Klčo z Vrbového. Tvorca vzorca stredu zeme a vesmíru hrá stolový futbal s pandrláčikmi z hry Človeče nehnevaj sa už 32 rokov, no až v sobotu 5. januára mu v kúrii Mórica Beňovského dávali hobla. Stal sa tak siedmym majstrom, ktorý získal 12 bodov do historickej tabuľky 21. Majstrovstiev sveta a vesmíru v hre Pindžerlo. Hralo sa na šiestich štadiónoch, štyri boli vrbovské a po jednom si doniesli Malženičania a legionári z Maduníc.

„Bolo to fantastické prekvapenie, veď konkurencia 24 hráčov šampionátu z Vrbového, Maduníc, Malženíc a Leopoldova bola taká silná, že nik z domácich nepredpokladal, že Roman vo finále porazí favorizovaného legionára z Maduníc – Martina Červeňanského. Veď Maduničania aj Malženičania hrajú Pindžerlo oveľa častejšie ako Vrbovčania. Roman ale trénoval, veď má doma synov, z ktorých jeden  – Jakub získal 12. miesto a s ním prvý bod do historickej tabuľky,“ prezradil  minerál Kriaku Andrej Budislav Jobus.  Majstrovstvá sa niesli v znamení rekordov. V rovnakom počte zápasov ako minulý rok, teda v 72 dueloch padlo o 200 gólov viac, spolu sa ich teda v „sieťkach brankárov“ zatrepalo 1293.  Rekord – dvadsať dva strelených gólov v jednom zápase síce na pár okamihov povzbudil bojového ducha Vrbovčana Juraja Tomašoviča, ale v zápase o tretie miesto ho predbehol minerálov syn – Rastislav Jobus, keď Juraja porazil 23:15.
O tom, prečo bol René Neodolatelislav Just nespokojný a sklamaný a ktoré mená sú vygravírované na pohári majstra sveta a vesmíru sa dozviete už v zajtrajšom vydaní Piešťanského týždňa.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav