Piešťany opäť zabojujú o Žihadielko!

  • Spravodajstvo
  • 16. januára 2017, 13:05
  • Autor:am/ts

Minulý rok súťažili obe mestá v okrese Piešťany o detské ihrisko Žihadielko. Vrbovému sa podarilo uspieť a tamojšie deti už nové hracie prvky za približne 80-tisíc eur stihli aj otestovať. Spoločnosť Lidl Slovenská republika vyhlásila rovnakú súťaž aj v tomto roku. Obyvatelia môžu za svoje mesto hlasovať od pondelka 16. januára až do utorka 28. februára, Piešťany sa do boja zapoja opäť.

V minulom roku boli Slováci aktívni, mestám naklikali dovedna 2,6 miliónov hlasov. „Žihadielko dokázalo zjednotiť celé mestá, tisíce ľudí sa spojilo pre spoločný cieľ. Výnimočným zážitkom bolo sledovať ošiaľ počas hlasovania a predovšetkým radosť v detských očiach pri oficiálnom otvorení ihrísk. Týmto projektom chceme prispieť k tomu, aby deti mohli svoj voľný čas tráviť na čerstvom vzduchu spolu so svojimi rodičmi a priateľmi. Včielka Maja a jej kamaráti sa preto vrátili a ľudia majú opäť možnosť vybrať lokality, v ktorých v lete postavíme ihriská a venujeme ich mestám,“ povedal Matúš Gála, generálny riaditeľ spoločnosti Lidl Slovenská republika.

Z 94 možných lokalít prejavilo záujem zúčastniť sa súťaže 67 miest vrátane Piešťan. Vrbové ako jeden z minuloročných víťazov sa znovu zapojiť nemôže. Podľa počtu obyvateľov sú mestá rozdelené do piatich kategórií. Ihrisko získajú prvé dve mesta z každej kategórie.

Hlasovanie verejnosti sa uskutoční na stránke www.zihadielko.sk od 16. januára do 28. februára. Jedinou podmienkou je registrácia na spomenutom webe. Užívateľ registráciu potvrdí overovacím kódom, ktorý mu bude zaslaný vo forme bezplatnej SMS na zadané mobilné telefónne číslo patriace operátorovi v rámci Slovenska. Každý registrovaný účastník bude môcť raz za 24 hodín označiť svojho favorita. Jeden hlas navyše je možné každý deň získať za zvládnutie jednoduchej online hry. Priebežné poradie bude zverejnené a pravidelne aktualizované na spomínanej webstránke. Víťazi budú známi najneskôr 14. marca.

Detské ihrisko Žihadielko má rozmer 16×20 metra a bude sa na ňom nachádzať osem herných prvkov. Ihrisko je rozdelené do dvoch zón podľa veku detí – 2 až 6 rokov a 6 až 12 rokov. Tomu sú prispôsobené aj dopadové plochy: pre menšie deti to je EPDM liata guma, pre väčšie štrk. Deti sa budú môcť zahrať na dvoch hradoch, pieskovisku, kolotoči, hojdačkách či prevažovadlách. Všetky herné prvky sa nesú vo veselých a hravých motívoch s podobizňami Včielky Maje a jej kamarátov. Na ihrisku sa budú nachádzať aj lavičky a stojan na bicykle. Hodnota ihrísk je spolu 870-tisíc eur.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav