Piešťanské kultúrno-spoločenské naj: december 2017

  • Spravodajstvo
  • 10. januára 2018, 22:13
  • Autor:am

Rok 2017 je úspešne za nami a Piešťanský týždeň vás počas uplynulých päťdesiatich dvoch týždňov pravidelne informoval aj o novinkách zo sveta kultúry a spoločenského diania. V tomto seriáli sme vás postupne previedli celým rokom, pričom dnes si spoločne pospomíname poslednýkrát, teda pripomenieme si, čím Piešťany žili v decembri.

Pekelný večer vyšiel na jednotku
Už dlho pretriasaný pochod čertov Krampus v Piešťanoch sa nakoniec na radosť všetkých obdivovateľov v nedeľu 17. decembra uskutočnil. Predchádzala mu petícia nespokojných občanov, strachujúcich sa o psychické zdravie maloletých, ako i odporúčanie poslancov mestského zastupiteľstva, ktoré sa zhodlo na jednom – pochod Krampusov treba zakázať. Napokon sa však podujatie uskutočnilo, prilákalo do centra Piešťan odhadom 10-tisíc zvedavcov a vysmiate deti mohli na čertoch oči nechať.

(autor: FB SMP)

Vencom sa inšpirovali v Rakúsku
Na pešej zóne k doterajšej vianočnej výzdobe pribudol obrovský vianočný veniec. Stojaca nádhera s imelom uprostred doteraz láka nielen domácich, ale aj návštevníkov. Piešťany sa tak tohtoročnou výzdobou posunuli medzi európske mestá. Veniec, rovnako ako stromček či poloveniec na pávej fontáne majú na svedomí šikovní pracovníci a aranžéri Služieb mesta Piešťany (SMP).
 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav