Petíciou sa zaoberá viceprimátor

  • Spravodajstvo
  • 18. júna 2013, 08:18
  • Autor:MsU

Petíciou proti výške ceny nájomného za pohrebnú miestnosť sa už zaoberá viceprimátor Timotej Miština.

Práve on by mal v spolupráci s riaditeľom Služieb mesta Piešťany Ernestom Jančinom zanalyzovať, čo obsahuje schválená cena a navrhnúť ďalší postup.
Presne 3 183 podpísaných občanov vyjadrilo svoj nesúhlas so sumou, za ktorú sa v súčasnej dobre prenajímajú obradné miestnosti v Piešťanoch. Nespokojnosť vyjadrili aj formou petície, ktorú predniesli na poslednom rokovaní mestského zastupiteľstva. Petíciou poukazujú na sumu 110 eur za prenájom pohrebných miestností v Piešťanoch, ktorú považujú za neprimerane vysokú. Petíciu ešte minulý týždeň odovzdal petičný výbor v podateľni na MsÚ. Podľa zásad v zmysle § 11 ods. 4 písm. k) zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov a v súlade s inými zákonmi je stanovené, kto petíciu vybavuje. „V prípade, ak predmetom petície je činnosť samosprávy túto vybavuje primátor. Primátor môže na vybavenie petície poveriť konkrétneho zamestnanca mesta, prípadne požiada o súčinnosť poslancov mestského zastupiteľstva podľa posúdenia jej obsahu.“ Primátor Remo Cicutto poveril vybavením petície viceprimátora Timoteja Mištinu. Lehota na vybavenie petície je 30 dní, v prípade náročnosti prešetrovania petícia môže byť vybavená v ďalšej 30 dňovej lehote. Kontrolu prijímania, prešetrovania, vybavovania petícií a plnenia opatrení prijatých na nápravu vykonáva útvar hlavného kontrolóra. „Budeme tento cenník analyzovať a dôkladne sa mu venovať. Potom navrhneme ďalší postup," skonštatoval viceprimátor Timotej Miština.
Súčasná suma 110 eur za prenájom pohrebnej miestnosti na oboch cintorínoch bola poslancami schválená na júnovom zastupiteľstve v minulom roku. Poslanci vtedy odobrili zvýšenie nájmu z dôvodu ukončenia rekonštrukcie Domu smútku na pohrebisku na Žilinskej ceste. Ceny pred zvýšením boli vo výške 85 eur na pohrebisku na Žilinskej ceste a 105 eur na Bratislavskej ceste. Stanovenie rovnakej výšky pre obe pohrebiská poslanci schválili z dôvodu zabezpečenia finančnej rovnoprávnosti občanov. Z prítomných 24 poslancov vtedy zvýšenie odhlasovalo 18, proti boli dvaja a hlasovania sa zdržali štyria poslanci.
O aktuálnom dianí v Piešťanoch, ale i celom regióne sa dozviete v najnovšom čísle Piešťanského týždňa  – čísle 25.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav