Na Trajane pribudne nový policajný okrsok

  • Spravodajstvo
  • 22. marca 2017, 13:49
  • Autor:am

K hlavnej budove na Teplickej ulici pribudnú piešťanským mestským policajtom nové priestory. V budove Základnej školy F. E. Scherera budú mať od 1. apríla muži zákona kancelárske priestory a hlavným revírom dvojice policajtov sa stane sídlisko Adam Trajan a okolie.

Hlavným impulzom, ktorý stojí za myšlienkou zriadiť nový okrsok mestskej polície, boli podľa náčelníka Marcela Mihalika práve občania. „Nie je to myšlienka týždňa či mesiaca. Je to niekoľkoročný nápad, s ktorým som sa pohrával už v čase, keď sa začal stavať Trajan center. Vtedy som rokoval s ľuďmi, ktorí ho stavali, lebo som tam chcel zriadiť kanceláriu. Takže teraz mi prišlo vhod, že primátor si túto záležitosť dal do volebného programu,“ skonštatoval náčelník.

V kancelárii, ktorá má vzniknúť hneď vedľa vchodu do školy, budú mať dvaja stanovení hliadkujúci príslušníci úradné hodiny. Tie sú predbežne plánované v ranných, popoludňajších aj večerných hodinách. „Bude to priblíženie sa občanom, najmä starším ľuďom, ktorí už nebudú musieť prichádzať oznamovať skutočnosti priamo do budovy mestskej polície,“ uviedol M. Mihalik.

Pracovníci budú počas celej dennej či nočnej služby elokovaní na stráženie bezpečnosti na sídliskách Adam Trajan, Juh i na časti Floreátu. „Budú tam mať motorové vozidlo, aby sa mohli aj týmto spôsobom premiestňovať, no základ hliadkovej služby bude pešo,“ prezradil náčelník.

Dvaja službukonajúci policajti vraj v centre mesta chýbať nebudú, lebo v rámci stavov sa na polícii chystá reorganizácia. „Vyhadzujeme voľná, ktoré sme doteraz v zmysle zákonníka práce museli dávať, takže organizácia našej práce bude iná. Podľa výpočtov bude preto vždy vychádzať na zmenu päť až šesť ľudí, a z toho dôvodu si môžeme dovoliť dvoch ľudí elokovať na Trajan,“ skonštatoval M. Mihalik. Netreba sa však báť o bezpečnosť v meste. Ak by aj vznikla udalosť, ku ktorej treba privolať ďalšiu hliadku, policajti budú pripravení vyraziť do akejkoľvek inej časti Piešťan.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 11, ktoré je v predaji od 21. marca.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav