Miroslav Michalčík: Keď sa niečo zadarí, hneď je deň krajší.

  • Spravodajstvo
  • 18. júna 2013, 09:02
  • Autor:jk

Na čele obce stojí od roku 2010. Vo funkcii vystriedal Jozefa Marka, ktorý bol starostom nepretržite od roku 1986. Miroslav Michalčík.

Boli ste dvadsaťpäť rokov profesionálny zdravotnícky záchranár. Starosta je istým spôsobom takisto záchranár. Majú tieto povolania niečo spoločné?
Porovnávať sa nedajú, hoci pri oboch ide o prácu s ľuďmi. Pri prvej sa jedná o ľudské životy, druhá je o „tvrdej“ ekonomike, je to skôr manažérska činnosť.
Čo bolo ľahšie?
V záchranárstve som dosiahol nejaké zručnosti a skúsenosti. Vo funkcii starostu som vhupol do niečoho úplne nového. Musel som preniknúť do problematiky. Pomohli mi v nej pracovníčky obecného úradu, za čo im patrí moja vďaka. Takisto kolegom z okolitých obcí, ktorí mi vysvetlili to, čo bolo treba.
Čo vás motivovalo presedlať do úplnej inej oblasti? Financie?
Žiaden zdravotník nevykonáva svoju prácu kvôli peniazom, ale preto, že ho to baví. No v poslednej fáze ma už práca záchranára nenapĺňala. Integrovaný systém záchrany sa nastavil tak, že mnohokrát sme sa stali už len luxusným taxíkom pre tých, čo sa potrebovali previezť do nemocnice. Pojem záchranár stratil na význame.
Celý rozhovor so starostom, zaujímavosti o obci i program osláv, ktoré sa uskutočnia už túto sobotu, si prečítate v čísle 25 Piešťanského týždňa.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav