Koniec krádežiam? Cintorín budú monitorovať kamery

  • Spravodajstvo
  • 8. októbra 2014, 08:27
  • Autor:vd

Krádežiam kvetov, váz a kahancov na cintoríne na Bratislavskej ceste v Piešťanoch by malo odzvoniť. Poslanci na septembrovom zasadaní schválili 8200 eur na zakúpenie a inštalovanie troch kamier napojených na centrálny pult mestskej polície. Dve kamery budú kontrolovať vchod aj východ z cintorína a tiež zadné parkovisko, tretia bude inštalovaná v urnovom háji.

„O monitoring cintorína sa usilujeme už dvanásť rokov, no vždy mali prednosť iné kritické miesta v meste,“ povedala nám manažérka pietnych služieb Eliška Gocká. Pretože sa jej nepodarilo získať prostriedky z mestskej pokladne, požiadala o ne vedenie Služieb mesta Piešťany. „Riaditeľ Ernest Jančina mi vyšiel v ústrety a poskytol na zakúpenie kamier financie z našej podnikateľskej činnosti. Takto sa peniaze od obyvateľov vrátia späť k nim, pretože krádeží z roka na rok pribúdalo,“ dodala E. Gocká. Kvety z hrobu kradnú zlodeji najmä na jar. Najviac miznú muškáty, ale ulakomia sa aj na lacnejšie druhy letničiek. Nezastavia sa ani pred vázami a mosadznými kahancami. Tie si berú na mušku počas celého roka, najmä však pred Sviatkom všetkých svätých.

Viac sa dočítate v Piešťanskom týždni číslo 41, ktoré je v predaji od 7. októbra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav